изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:59 EEST
Елитен състезателен кон от България стана талисман    
Новини Елитен състезателен кон от България стана талисман на Европейския шахматен съюз. Кафявият красавец се казва Чинг ван Беркенброк и е част от националния отбор на страната.

 
  Чинг ван Беркенброк е роден на 1-ви юли в Белгия и е представител на известната местна порода BWP. Той произхожда от една от най-известните белгийски конюшни, а неговият дядо става олимпийски шампион по прескачане на препятствия през 1996 г.
  
  Ездачът му Кристиян Вълев го определя като много темпераментен, силен и енергичен скачач. Двамата работят заедно от 2008 г., а техните качества и отличен синхрон ги превръщат в един от най-успешните тандеми в българския конен спорт.
  
  През 2010 г. двамата стават шампиони на България при юношите и печелят бронзов медал на Гран При в Кампина,Румъния. През следващата година Чинг ван Беркенброк и неговият жокей печелят 4-то място на кръг от Световната купа и бронз на Международния турнир по прескачане на препятствия в Магна
  Рацино, Австрия. На Балканския шампионат в Загреб,Хърватия финишират на 3-то място в отборния приз. В момента се намират в отлична форма и както споделя Кристиян Вълев „са готови за нови завоевания“.
  
  „Кончето е символ на шахматната игра и изборът на кон за талисман на европейския шах е съвсем естествен процес. Много се радвам, че попаднахме именно на Чинг ван Беркенброк - едно много красиво и елитно животно, роден състезател, символизиращ спортния хъс в шахматната надпревара. Има нещо символично и във факта, че той е от Белгия, страната, чиято столица е и столица на обединена Европа.“ – каза по повод случая Силвио Данаилов, президент на Европейския шахматен съюз.
  
  „Това е огромна чест и отговорност за Чинг и Кристиян. Сигурен съм, че този избор ще ги мотивира за още много нови победи на световните паркури.“– сподели Юри Вълев, собственик на Чинг ван Беркенброк и треньор и баща на неговия жокей Кристиян Вълев.
  
  Преди Европейският шахматен съюз да се спре на Чинг ван Беркенброк, пресдиректорът на организацията Бойко Христов лично е огледал десетки състезателни коне. До изборът на Чинг се стигнало след случайната му среща с Юри и Кристиян в студиото на предаването по БНТ „Денят отблизо“, където тримата гостували на популярната ТВ водеща Мира Добрева. http://some.erogance.eu/
 


Сходни връзки

Елитен състезателен кон от България стана талисман | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди