изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:31 EEST
Путин на парада: Освободихме света и укрепваме сигурността му /ВИДЕО ОТ ПАРАДА/    
По света 14 000 военнослужещи и над 100 единици военна техника участваха в тазгодишния парад на Червения площад в Москва по случай Деня на победата 9 май. Новият стар президент Владимир Путин заяви, че Русия последователно води политика за укрепване на сигурността в света.

Днес страната отбелязва 67-ата годишнина от победата на Съветския съюз във Великата отечествена война.

Президентът Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев наблюдаваха парада от официалната трибуна.
"Русия има морално право настойчиво да отстоява позициите си. "Именно нашата страна прие удара на нацизма, реши изхода на онази война и донесе освобождение на народите от цял свят", заяви на парада Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС и БТА.
Нацизмът не получи своевременно общ отпор, но в крайна сметка "взе надмощие отговорността и общата решимост злото да бъде победено. Пред врага се изправиха силите на единна антихитлеристка коалиция. И ние отдаваме дължимото уважение на държавите, дали огромен принос за разгрома на общия ни жесток враг", заяви обаче Владимир Путин, цитиран от Франс прес, на която се позова БТА.

Той призова да не се забравя как се е зародил фашизмът, предаде Интерфакс. „Искам да подчертая, че строгото спазване на международните норми, уважението на държавния суверенитет и на самостоятелния избор на всеки народ са сред безусловните гаранции, че трагедията на войната никога няма да се повтори”, каза още Путин, два дни след като положи за трети път клетва като президент.

Парадът започна с изнасянето на държавния флаг на Русия и на Знамето на Победата, съобщи Интерфакс, на която се позова "Фокус". За разлика от миналогодишния, тази година всички участници бяха с парадни военни униформи с изключение на военнослужещите от състава на военизираната колона.

За първи път по Червения площад преминаха новите бронирани автомобили „Рис”, които ще бъдат съпроводени от пускови установки на стратегическите ракетни комплекси „Топол-М”. Видени бяха още бронирани автомобили „Тигър”, БТР-80, танкове Т-90. Преминаха още самоходни артилерийски установки „Мста-С”, зенитни ракетни комплекси „Бук-М2”, ракетно-пушечни комплекси „Панцир-С1”, пускови установки на ракетните комплекси „Искандер-М” и „Топол-М”. Дължината на механизираната колона надвишаваше 1,5 км.

Парадът беше завършен с полети на хеликоптери Ми-8 на ВВС, които пренесоха над зрителите флаговете на Русия и на Въоръжените сили. Всеки флаг с прикрепените към него тежести тежи 1,8 тона.
След приключването на празничните мероприятия беше даден салют от 30 залпа.  
Празникът за ветераните се премести в парковете и градинките, където за тях бяха подготвени концерти, войнишка каша и чай. Денят ще приключи в празнични фойерверки.

По-рано четири самолета от руските военновъздушни сили пръскаха над Москва специални реактиви, за да разчистят облаците за военния парад.
Имаше готовност да излетят още шест самолета, за да осигурят благоприятни метеорологични условия.
Облаците в небето на Москва по традиция се разпръсват изкуствено в дните, когато се честват три празника: Денят на победата, Денят на независимостта (или Денят на Русия) - 12 юни, и Денят на града - 4 септември.
Използват се екологично чисти химикали, включително сребърен йодид, сух лед и ситно диспергиран цимент, уточнява руската агенция.
Самолетите работят на височина 8000 м в периметър от 20 км.  www.dir.bg

 


Сходни връзки

Путин на парада: Освободихме света и укрепваме сигурността му /ВИДЕО ОТ ПАРАДА/ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Путин на парада: Освободихме света и укрепваме сигурността му /ВИДЕО ОТ ПАРАДА/
Автор: Anonymous да 2012-05-09 @ 15:33 EEST

Преди няколко дни жалки журналистки от национална телевизия изпадаха в тран за "грандиозен военен парад" на 6 май в София. Прощавам на неуките, нека погледнат един обикновен Парад на победата в Москва, а след това да дават оценки за грандиозност. Военният парад не е дамски жартиер, че да се разтяга от набедени журналстки.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди