изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:48 EEST
Окръжен съд – Добрич, отмени осъдителна присъда на спрямо 45-годишен добричлия    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, отмени изцяло присъдата на Районен съд – Добрич, и призна за невиновен 45-годишният Иван Т. Д. по повдигнатото му обвинение, че през месец януари 2008 т. в гр. Добрич, чрез използване на документ с невярно съдържание – фактура, издадена от Едноличен търговец от Добрич, е получил без правно основание чуждо движимо имущество – сумата от 213 840 лв., собственост на

сливенско Еднолично дружество с ограничена отговорност с намерение да ги присвои, като имуществото е в големи размери. На 08.06.2011 г. Районен съд – Добрич, е осъдил Иван Д. като му наложил наказание 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок и е бил лишен от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана със съставянето и боравенето с документи, както да упражнява професия или дейност, свързана с боравене с документи и със стоково-материални ценности.

Според повдигнатото обвинение през януари 2008 г. бизнесмен от Сливен търсел да закупи слънчоглед и споделил това с Иван Д. След известно време добричлията му съобщил, че е намерил слънчоглед в силистренско село и двамата уговорили цена и комисион, който трябвало да получи Иван Д. Бизнесменът от Сливен поискал да получи по факс фактура за сделката, за да има основание да преведе сумата по банков път. За тази цел Иван Д. се свързал със собственика на добричкия Едноличен търговец, извикал го в офиса на трета фирма и там счетоводител съставил фактурата. Като доставчик по сделката бил изписан Едноличният търговец, а като получател сливенското ЕООД. Предмет на сделката бил маслодаен слънчоглед на цена 213 840 лв., който реално не бил получен от сливенския бизнесмен.

Събраните в хода на въззивното производство доказателства, както и заключението на назначеното от Окръжен съд – Добрич, вещо лице за изготвяне на съдебно-счетоводна експертиза, мотивираха съда да постанови оправдателната присъда.

Актът на Окръжен съд – Добрич, може да бъде обжалван и протестиран пред Върховния касационен съд.

 

09.05.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, отмени осъдителна присъда на спрямо 45-годишен добричлия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди