изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:59 EEST
РЕГИСТРАЦИЯ ПО ДДС И ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА    
ИкономикаВсяко данъчно задължено лице, което има оборот или  доход, различен от заплата, повече от 50 000 лева през 12 последователни месеца, задължително трябва да се регистрира по ДДС в 14-дневен срок от надвишаването на сумата.

Това съобщиха от пресцентъра на варненската дирекция на приходната агенция, в чийто обхват е и област Добрич. От там уточняват още, че в облагаемия оборот попадат и хонорари, консултантски възнаграждения, доходи от наем на недвижимо имущество и други. От НАП съветват лицата, задължени да се регистрират по ЗДДС, да извършат това сами в предвидения от закона срок, защото освен дължимия данък, ще трябва да заплатят и всички лихви за периода. От началото на годината инспекторите по приходите от дирекция "Обслужване" при НАП - Варна, са започнали проверка за служебна регистрация на 11 варненци, които са получили доходи от над 50 хиляди лева през изминалата година, но не са подали заявление за регистрация по ЗДДС. Доходите си варненци  са получили от извънтрудови правоотношения – отдаване на помещения под наем и граждански договори. От НАП напомнят още, че лицата и фирмите, спрели временно дейността си, но са регистрирани по ЗДДС, че не са освободени от задължението да подават справка – декларация всеки месец. Задължението им отпада след подаване на заявление и връчване на акт за дерегистрация от приходната агенция.
 


Сходни връзки

РЕГИСТРАЦИЯ ПО ДДС И ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди