изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:38 EEST
НАДЯВАМЕ СЕ НА БЪДЕЩО ПАРТНЬОРСТВО С АВСТРИЯ    
НовиниВчера в Добрич бе зам.-ръководителят на австрийската дипломатическа мисия у нас Волфганг Кучера, който се срещна с областния управител Желязко Желязков и двамата му заместници.

В рамките на срещата Кучера е представил програмата на Австрийските музикални седмици, като е подчертал, че в периода от 26 април - 17 май, се провеждат 21 музикални събития в страната, съобщава на сайта си областна администрация. Добрич е сред 9-те регионални центъра и е включен за първи път в календара. Това прави музикалната проява в града ни, своеобразен кулминационен момент и изходна точка за разширяване на сътрудничеството и в други сфери на културата и изкуството. В рамките на срещата областният управител Желязко Желязков радушно е споделил идеята на дипломата, тази първа визита да бъде последвана от по- нататъшно развитие и надграждане на контактите в посока на икономическото сътрудничество и партньорство. Той е запознал госта с икономическите характеристики на региона и потенциала на област Добрич по отношение на селското стопанство и туризма. Желязков е изразил увереност, че при добра воля от двете страни, ще се намери общ език за  осъществяване на съвместни проекти от взаимен интерес. Желанието е да се стимулира малкият и среден бизнес, което кореспондира с европейските инициативи в тази посока. Зам.-ръководителят на австрийската мисия в България е благодарил за топлото посрещане, като е подчертал, че в момента Австрия е вторият най-важен инвеститор в България и той би се радвал, ако страната му успее да си върне водещата позиция от преди години по отношение на инвестициите.
 


Сходни връзки

НАДЯВАМЕ СЕ НА БЪДЕЩО ПАРТНЬОРСТВО С АВСТРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди