изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:41 EEST
Наркобосът Таки е бил задържан в Дубай    
По света

Обвиненият за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици Христофорос Аманатидис - Таки, е бил задържан в Дубай, съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР. Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че Аманатидис е открит на домашен адрес, за който се е предполагало, че е там, предаде БТА.



С разпореждане на дубайската прокуратура , съгласно "червената бюлетина", където е обявен, Таки е задържан, обясни Цветанов.

От МВР уточниха, че предстои Върховната касационна прокуратура да изготви молба до Абу Даби за екстрадиция на Аманатидис, предаде БТА. Екстрадицията може да бъде осъществена на принципа на взаимност, който съществува между България и Абу Даби.

Цветанов посочи, че се надява това да бъде направено, след като Таки е обявен с "червена бюлетина" и след като Интерпол си е свършил своята работа.

На 8 май Интерпол обяви Таки за издирване за престъпления, свързани с разпространение на наркотици.

Още през 2008 година България издаде европейска заповед за арест срещу него, а в началото на юни 2009 г. прокуратурата му повдигна задочни обвинения, че заедно с Христо Вартерян - Ицо Исуса, е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на дрога.

Досега Христофорос Аманатидис можеше да бъде задържан само на територията на Европа, но заповедите за арест на Интерпол важат за цял свят. Твърдеше се, че наркобосът се укрива в Бразилия или ЮАР. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Наркобосът Таки е бил задържан в Дубай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди