изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:53 EEST
Майка заплаши да скочи от 14-ия етаж с детето си    
НовиниПолицаи и психолози от Института по психология на МВР предотвратиха самоубийството на 41-годишна софиянка и 10-годишното й дете, съобщиха от пресцентъра на МВР. Жената стояла на балкона на 14-ия етаж и заплашвала да скочи заедно с дъщеря си.


Инцидентът се разиграл днес в жилищен блок в ж.к. „Толстой”. Сигналът в полицията бил получен на тел. 112 малко след 10 часа от бащата на жената, който съобщил, че тя иска да се самоубие заедно с детето, като скочат от терасата.

Според подадената от него информация тя отказвала да отключи вратата на апартамента. На мястото на инцидента незабавно пристигнали полицейски екипи от Второ районно управление. Минути по-късно дошли и колегите им от групата за проникване и специализирани полицейски операции, както и психолози от Института по психология към МВР.

През заключената врата полицаите започнали да водят преговори с нея, за да предотвратят намеренията й. Криминалистите установили, че в жилището е и 10-годишната й дъщеря, която майката не пускала да ходи на училище в продължение на месец.

Служителите действали много внимателно, тъй като в определен момент жената излязла с детето на терасата и имало опасност да скочи заедно с момиченцето. След четиричасови преговори кризисната ситуация била разрешена, полицейски екип проникнал в апартамента и тя била задържана.

Оказало се, че жената е с психични отклонения и днес е трябвало да постъпи в специализирано болнично заведение за лечение. Според специалистите, най-вероятно това е отключило нейната реакция. Тя е настанена в психодиспансер.

Детето се намира във Второ районно управление и с него беседва инспектор Детска педагогическа стая. Пристигнали са и представители на отдел „Закрила на детето” и психолози. Работата по случая продължава.  http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Майка заплаши да скочи от 14-ия етаж с детето си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди