изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:50 EEST
13 области с ”жълт код” за бури днес    
Времето

"Жълт код" е обявен за 13 области в Централна, Северна, част от Западна и Южна България за 13 май, съобщиха от НИМХ при БАН. Кодът е в сила заради гръмотевични бури в областите: Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Хасковска, Кърджалийска, Смолянска и София област.



След обяд от северозапад ще прониква по-хладен въздух и ще има превалявания и гръмотевици в почти цялата страна. Валежите ще бъдат интензивни в централните райони от страната и Родопската област, на места ще има и градушки.

Вятърът из Северна България и по Черноморието ще се усили. "Жълт код" означава, че времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.
 
Максимални температури до 20°-25°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините още преди пладне ще се заоблачи, а в западната и централната част на Стара планина ще започнат превалявания и гръмотевична дейност. По-късно през деня, с развитието на мощна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи и гръмотевици из почти всички планини, интензивни в Централния Балкан и Рило-Родопската област. Вятърът ще е умерен до силен, предимно от северната четвърт, а високите била често ще са в облачния слой. Температурите след обяд ще започнат да се понижават и към 15 часа на 1200 метра ще е около 14°, а на 2000 метра – около 9°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, още ще се понижи. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

13 области с ”жълт код” за бури днес | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди