изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:22 EEST
ПРОБЛЕМИТЕ В МЕДИАЦИЯТА ДИСКУТИРАХА В СЪДА    
НовиниПроблемни моменти при прилагането на медиацията са дискутирани от съдии и служители от Окръжния съд в Добрич и медиатори от Добрич и Балчик.




Коментирани са спорове, които могат да приключват с извънсъдебна спогодба, разликата в последиците на съдебната спогодба и извънсъдебната спогодба, начинът на приключване на съдебно дело при сключване на извънсъдебна спогодба и други. Медиатори и съдии единодушно са споделили, че е необходима промяна в манталитета на потребителите на съдебни услуги, за да добие масовост медиацията като способ за решаване на спорове. Те са били запознати със заключителните тезиси на Международната конференция „Медиацията и проблемите на съдебната и извънсъдебната спогодба”, която се проведе в София на 24.04.2012 г. Форумът бе организиран от Европейската асоциация на съдиите за медиация и Съюза на юристите в България.
От съда съобщиха, че главният секретар на Съюза на юристите в България Цветанка Спасова ще посети Добрич на 1 юни, за да се срещне с местните медиатори. Срещата се организира по инициатива на Съюза на юристите в България със съдействието на Окръжния съд.


 


Сходни връзки

ПРОБЛЕМИТЕ В МЕДИАЦИЯТА ДИСКУТИРАХА В СЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди