изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:43 EEST
ДИМИТЪР ПЕТРОВ Е НА ПОБЕДА ОТ СВЕТОВНАТА РАНГЛИСТА    
СпортДимитър Петров е на победа от място в световната ранглиста по тенис. 18-годишният състезател на Изида (Добрич), който през последните години тренира във водещи европейски школи във Виена и Барселона, е на прага на ATP.

Той може да спечели първите си точки тази седмица на фючърса Carlsberg Cup ($10 000) в Пловдив, след като получи "уайлд кард" за основната схема. Жребият обаче не бе благосклонен към добруджанеца, след като го изпрати да застане на корта срещу поставения под №1 в основната схема Антал Ван Дер Дуим (Холандия). Съперникът на Митко е по-голям от него с 6 години и е №293 в света. В кариерата си е заработил близо 90 000 евро. Има 4 титли от фючърси, а преди турнира заемаше рекордното за него 290-о място.

Общо седем български тенисисти намериха място в основната схема на международния турнир в Пловдив, който е организиран от Българската федерация по тенис.

Според класирането си в световната ранглиста в нея намериха място шестият поставен Тихомир Грозданов, националът Димитър Кузманов и Валентин Димов. Квалификациите премина Динко Халачев, а с „уайлд кард” участват Петър Трендафилов, Димитър Петров и Александър Лазов.

Във вторник на кортовете на ТК „Локомотив” трябваше да играят Петров и играчът за Купа „Дейвис” Трендафилов, но дъждовното време не позволи да се проведат срещите им. По програма останалите ни тенисисти трябваше да започнат от днес.

Полуфиналистът от първия фючърс Carlsberg Cup във Варна Грозданов започва срещу Иржи Школоудик от Чехия. Халачев играе срещу №5 Едоардо Еремин от Италия. Съперник на Лазов ще бъде Мануел Санчес от Мексико. Кузманов среща Леонардо Тавареш от Португалия. Димов ще трябва да играе срещу втория в схемата шампион от Варна Иван Сергеев от Украйна.

 


Сходни връзки

ДИМИТЪР ПЕТРОВ Е НА ПОБЕДА ОТ СВЕТОВНАТА РАНГЛИСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.85 секунди