изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:46 EEST
Жената, която от 4 години “ядеше” само слънце, умря от сърце, а не от глад    
Новини
Първият смъртен случай на последователка на соларните хора потресе Сливен. 32-годишната слънцеядка Катя Симеонова почина от сърдечна недостатъчност миналата седмица. Младата жена е карала само на вода цели 4 години, а “за първо, второ и десерт” се е взирала в слънцето по 44 минути на ден, гласи разтърсващо разкритие в новия брой на “ШОУ”.


Сливен е в шок след смъртта на младата счетоводителка. Никой все още не може да повярва, че завинаги си е отишла жената, която четири години се храни само със слънчева светлина.

Заради ексцентричния си начин на живот Катя Симеонова стана изключително известна в родния си град. Младата жена не беше приемала никаква храна и течности в продължение на четири години. През това време тя се е хранила само със... слънце и пиейки чиста вода.

Сливналийката се беше увлякла по опасното модно учение на индиеца Хира Ратан Манек и стана една от хилядите му последователи по цял свят. Според догмите на теорията, която индийският гуру проповядва, човек може да се храни само със слънчева енергия и през това време ще бъде напълно ползотворна личност. Самият учител цели

17 години не е приемал нищо друго освен чиста вода!


През 2007 година животът на Катя Симеонова се обръща на 180 градуса: младата жена претърпява спонтанен аборт, който се отразява неблагоприятно на брака й и се стига до раздяла със съпруга й. След тези драми тя поема по нов път, който да я заведе в един по-духовен свят. От вестникарска публикация Катя случайно научава за индийския проповедник Хира Ратан Манек. Тя е силно впечатлена от твърденията му и не след дълго става негова последователка.

Манек твърди, че за желаещите да се хранят само със слънчева енергия на практика няма никакви ограничения. Не е нужна и рязка промяна в обичайния им начин на живот, нито изтощително гладуване. Гуруто е изготвил схема, по която трябва да се ръководят неговите ученици, които наброяват над 50 хиляди по цял свят. Схемата на Хира Манек е следната – през първия ден слънцето се гледа 5 секунди, втория – 10 секунди, и т.н., докато на 270-ия ден последователят вече стигне до 44 минути. Според индиеца „слънцеядството” не трябва да продължава по-дълго време, за да не се измъчват очите и да не се увредят зениците.

Самата Катя Симеонова за 4 години успява да достигне максимално разрешеното време от 44 минути на ден, през което гледа и се “храни” от слънцето. Младата жена била убедена, че слънчевата енергия засища тялото й, регулира процесите в него и така болестите и депресията ще избягат от нея.
Гергана Симеонова - майката на първата починала „слънцеядка” у нас, разкрива, че след третия-четвъртия месец дъщеря й не само че спряла да приема всякаква храна, но и изгубила потребността да се храни, както и чувството на глад.

В началото, когато Катя започнала да живее според теорията на Манек, майка й се притеснявала много за нея, но с времето се поуспокоила. Видяла, че дъщеря й стриктно спазва всички мерки за безопасност – редовно посещава лекар, който следи цялостното й здравословно състояние, а на всеки 2 седмици ходи на преглед и при очен лекар. Родителката на покойната „соларна жена” разказва, че през последните три години щерка й наистина не е яла нищо. Единствено поемала чиста вода – гореща или със стайна температура. Възрастната дама научила от дъщеря си, че в България „соларните” хора, които интензивно практикуват теорията на индиеца – да се хранят само със слънце,

наброяват около стотина.


„Смъртта й беше изненада за всички. Лекарското заключение след аутопсията й е сърдечна недостатъчност. Медиците смятат, че не я е убил режимът й на хранене”, споделя почернената родителка
Не на това мнение обаче е проф. Донка Байкова. Известната диетоложка твърди, че слънцеядите се самоизяждат. Според нея соларните хора, които се хранят само със слънчевата светлина, умират, тъй като организмът им започва да самоизяжда тъканите си в опит да намери храна.

„При гладуване започва този процес, като покосява органите един по един и накрая достига сърцето, причинявайки смърт”, обяснява проф. Байкова. „Жената буквално е самосмелила тъканите си. Този процес покосява последно сърцето, след което настъпва смърт. Това става до петата година от гладуването”, допълва проф. Байкова.

Друго становище по въпроса поддържа 51-годишният последовател на слънцеядството – таксиметровият шофьор Иван Стойчев. Соларният човек, който не е слагал и залък в устата си от 15 юли 2009 година, смята, че храната е довършила Катя Симеонова. Според него сливналийката най-вероятно е починала, защото е прибягнала към система за напреднали слънцеяди. Освен това тя сигурно не е успяла да се отърве напълно от силната зависимост към храната, което е провокирало сърдечния проблем.


ДОСИЕ:

Индиецът Хира Ратан Манек e известен в целия свят с това, че от 18 юли 1995 година се храни със слънчева светлина и от време на време с чаша вода... която е стояла на слънце. Още докато живее в щат Керал, той започва експериментите през 1992 г. През 1995 г. отива на поклонение в Хималаите и когато се завръща, престава да се храни. Жена му Вилма казва, че всяка вечер той гледа в слънцето по един час, без да мига.

Поетата енергия е единствената му храна. Понякога пие чай, кафе или някаква течност. Той твърди, че тялото няма нужда от нищо повече.
Името "феномен ХРМ" принадлежи на учени от НАСА, заинтересувани от диетата на индиеца. НАСА го кани, за да провери и изследва тази способност на тялото заради възможността астронавтите да преминат на “слънчева диета”. При дълги космически полети храната е огромен проблем, докато водата може да се регенерира и използва постоянно. Когато Манек пристига в САЩ, научните екипи се убеждават, че той наистина оцелява без храна. Изследванията се водят от д-р Патъл от Джеферсъновия университет.

Резултатите доказват, че всички процеси в тялото на Манек са нормални. Той твърди, че ние живеем за сметка на вторичната слънчева енергия, която поемаме, като се храним с растения. Това, на което трябва да се научим, е да поглъщаме тази енергия направо от първоизточника. Според него това става чрез очите. Сутрин един час, след като изгрее слънцето, и вечер – един час преди да залезе, с постепенно привикване, слънцето се гледа директно.

Столичният таксиметров шофьор Иван Стойчев заяви пред “ШОУ”, че не е слагал и залък в устата си от 15 юли 2009 година или почти 3 години, и казва, че се чувства чудесно. Соларният човек мрази храната и твърди, че тя е най-голямата зависимост, но още не я разбираме. „Всички датчици, които имат животните, ние, хората, сме ги изгубили. Най-качествената енергия, която е необходима за живота, са инфрачервените лъчи”. Иван обяснява как е спрял яденето: „Първоначално слагах в стомаха си домати, после печени ябълки. Целият процес успях да приключа за едва 20 дни. Аз съм успял да развия технология за свиване на стомаха, но не я препоръчвам на хората. Учителят ни Манек казва това да стане в рамките на 9 месеца, за да не получи шок. Бях 115 килограма, които свалих на 80, и оттогава ги поддържам стабилно”, допълва той.

Една от тайните на неговия успех е че пие два пъти повече вода, и то не каква да е. Точи си минерална в туби по 5 литра (което е дневната дажба) и ги оставя също на слънце. Иван съветва хората, дори тези, които не приемат неговия начин на живот, поне да не пият студена вода. Той твърди, че именно от това следват повечето стомашни проблеми.

Неотдавна у нас гръмна скандал – разбра се, че начална учителка зарибявала поверените й ученици от трети клас, като ги съветвала да се хранят само със слънце и всеки ден ги извеждала в двора на училището на 40-секундни сеанси.
Сливен, Марина ШИВАРОВА

http://www.blitz.bg

Човекът, който се храни със слънце

Най-малкият човек на света

 


Сходни връзки

Жената, която от 4 години “ядеше” само слънце, умря от сърце, а не от глад | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди