изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:01 EEST
ОТВОРЕНО ПИСМО НА РЕКТОРА НА СУ ДО ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК    
НовиниОтвореното писмо на Ректора на Софийски университет "Св. Климент Охридски" към жителите на община Балчик, разпространи ръководството на висшето учебно заведение, което е собственик на Ботаническата градина в Балчик и чието решение да се отмени безплатния вход за жителите на Белия град разбуни духовете през последните седмици.


В писмото се казва ”Уважаеми жители на община Балчик, абсурдно е дори да се мисли, че ръководството на СУ „Св. Кл. Охридски” ще има нещо против жителите на община Балчик.  Нека напомня, че през годините навярно стотици жители на община Балчик са получили образование в „Алма Матер”.
По нататък в писмото, ректорът проф. дин Иван Илчев, обяснява, че на 4 май 2012 г. се е разбрал по телефона с кмета на Балчик Николай Ангелов да запазят добрия тон и да се срещнат, за да обсъдят проблемите. Кметът предложил да отиде в София във вторник. В понеделник сутринта проф. Илчев му позвъних лично и го помолил да му изпрати предварително становището на неговите юристи с предложение как може да се реши проблемът. Не получил становището, а през следващите дни секретарката му не успяла да се свърже с кабинета на кмета на Балчик. На 11 май секретарката му успяла да се свърже с колежката си, която обяснила, че кметът не е в кметството и щял да се обади, когато се върне, но той така и не се обадил, пише в писмото на проф. Илчев. В него той заявява още: „Драги съграждани, спорове не се водят по този начин. Ако юристите на община Балчик могат да предложат законов начин да се осъществи искането по отношение на територията на Ботаническа градина – град Балчик, ние сме склонни да го обсъждаме. По повод предявената във Вашето отворено писмо към Двореца, Софийският университет Ви уверявам, че никога не е имал и няма да има претенции към тази сграда.  Надявам се ,че в духа на добронамереност и в рамките на закона ще бъде намерено решение, изгодно и за двете страни. Във всеки случай няма да отговарям на писма, издържани в груб и безпардонен дух. Важни за нас са законите на Република България, а не безпринципността и площадният натиск.”


 


Сходни връзки

ОТВОРЕНО ПИСМО НА РЕКТОРА НА СУ ДО ЖИТЕЛИТЕ НА БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди