изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:09 EEST
ГЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОБСЪЖДАТ В АЛБЕНА    
НовиниЦентър по Молекулна медицина към Медицински университет – София и Национална генетична лаборатория, неправителствената организация „МОСТ” (Медии, Общество, Семейство, Традиции)  организират в курорта Албена от днес до 20 май 11–ата традиционна среща, посветена на предизвикателствата на генните технологии, лечението на заболяванията и ролята на информацията за тях.
 


В продължение на 11 години под шапката „МОСТ към бъдещето” видни български специалисти,
представители на различни институции, журналисти от София и страната,  учени от други страни,  обсъждат актуални проблеми, свързани със здравето, с научните открития, с лечението на редките и на социално значимите болести. Идеята  за тези срещи е на фондация МОСТ и проф. д-р Иво Кременски,  национален консултант по медицинска генетика и виден български учен.
Тази година инициативният комитет  -  проф. д-р Иво Кременски, проф. д-р Ивайло Търнев,  проф. Върбан Ганев, проф. Вихра Миланова,  доц. Жасмина Мирчева и  Юлия Пискулийска са избрали темата „Информацията за здравето – Прометей или Франкенщайн”. Организаторите са убедени, че  информацията, точна и актуална, има огромна роля за човешкото здраве. Проявата е подкрепена от общините Балчик, Добрич и Ловеч.
Темата – „Информацията за здравето – Прометей или Франкенщайн” предполага участниците да бъдат информирани: къде сме ние, кои са най-новите постижения на фармацевтичните производители, какви най-съвременни методи са апробирани или ще се наложат в диагностиката и лечението на редките генетични и социално значимите най-чести болести в България. Във форума ще участват видни български специалисти, лектор от Англия, журналисти от София и страната, представители на изпълнителната власт, на парламента. Ще се проведе и кръгла маса, водена от Лили Маринкова. По традиция, във форума ще участва и личност с изявена гражданска позиция, която тази година е Татяна Лолова.
 


Сходни връзки

ГЕННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОБСЪЖДАТ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди