изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:54 EEST
МАГИЯ, САМОДИВСКИ ТАНЦ И ЕНЕРГИЯ ОТ КОСМОСА    
КултураВ нощта на музеите жителите и гостите на Добрич имаха възможност да се докоснат до ирационалното и светът на магията, която е част от битието на хората от праисторически времена.

Съпричастни ги направиха музейните работници от РИМ - Добрич, които тази година подредиха изложба под наслов "Добра магия за добри хора". Сред експонатите във витрините бяха както стара хиромантия, така и традиционното синьо мънисто против уроки, метлата и ръжена, гонещи злите духове, омайно биле. За да е по-пълно усещането за мистика гостите на музея се насладиха на танците на самодиви от арт център "Палитра". И тъй като мистиката е необяснимата космология - да се докоснем до нея помогна уникалната карловска художничка Пенка Нешева, която е проводник на космическа енергия. Нейни картини за всякакви болежки и проблеми красят стените на музея, а самата дама бе гост в съботната вечер. Тя връчи на кмета на Добрич Детелина Николова от името на община Карлово - родния й град, родословно дърво на Левски, както и книга за Апостола, които Николова обяви, че ще предостави на РБ "Дора Габе", за да са достъпни за всеки, които иска да ги разгледа. След това Нешева седна и пред множеството погледи на присъстващите с ръце нарисува картина, която също подари на общината. "Това са карловски рози – за хармония и просперитет на общината и кмета. Когато имате желания, които не зависят от Вас, съзерцавайки картината, ще получите информация как да постъпите, за да решите проблема" – напътства художничката добричкия градоначалник при връчването на картината. Нешева разкри още, че когато рисува, изпада в транс и не разговаря, докато не завърши платното. "Попадам в друго измерение и хората като мен, както и аз самата, сме само проводници на космическата енергия. Водата, огънят, восъкът са природни дадености, които ние трябва да съхраним и чрез тях да помагаме на другите хора" – сподели Нешева. В Добрич дамата бе донесла множество картини. Под всяко платно е загатнато какъв е неговият космичен заряд, който посетителят получава при съзерцанието – за хармоничен брак и приятелство, за свобода в любовта.
 


Сходни връзки

МАГИЯ, САМОДИВСКИ ТАНЦ И ЕНЕРГИЯ ОТ КОСМОСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.51 секунди