изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 03:13 EEST
Къщи и училища в Радомир сериозно са пострадали от земетресението    
НовиниРадомир. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова посети Радомир, за да провери на място какви са щетите от земетресението, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Кметът на общината Пламен Алексиев каза, че пораженията са основно в кв. „Извор”. Там има поражения на къщи, домакинства, училища.

Три от училищата са негодни за провеждане на занятия. Мазилката е паднала и има конструктивни установени измествания. Кметът каза, че едно от тези училища е професионалната гимназия „Юрий Гагарин”. „С министър Игнатов сме пренасочили в другите училища да се провеждат матурите. Училище „Христо Смирненски” също е с поддадени и изкривени подове и пукнатини в тях. За съжаление това е след ремонта”, каза кметът. Той каза, че зрелостниците и учениците утре ще бъдат насочени към други две училища. Кметът е притеснен как ще бъде провежда учебният процес до края на учебната година. Направихме оглед на всички язовири, язовирни стени и съоръжения, които са в добро състояние. Около 50 % от района на градската част е без вода, защото изворите бълват, допълни Алексиев. Оказана е помощ и ще градът ще бъде зареден с питейна вода. За проблема с водата министър Лиляна Павлова каза, че Радомир се водоснабдява от четири източника и в три от тях водата е с добро качество. Само в четвъртия водата е оранжева, но там тя е спряна и остава да се оттече. Проблема ще го отстраним, ще присъединим водоизточника към другите три и няма да има режим на водата. ВиК има пълна готовност да направи режим, но в момента няма да се наложи, каза Павлова.
Яница ТАНЕВА
 


Сходни връзки

Къщи и училища в Радомир сериозно са пострадали от земетресението | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди