изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:42 EEST
Дон Жуан лови бели робини в нета    
Общество

Надзирател от Пазарджик се гръмна - нямал пари да откупи щерка си от сводниците



Двама "свалячи" от Пазарджик и техен помощник ром първо примамвали момичета с романтични предложения в интернет, а след това с бой и гасене на цигари по корема им ги принуждавали да проституират. Това разкрива разследване на антимафиотите в Пазарджик. Ченгетата арестуваха общо 5 души, които се занимавали с износ на бели робини. Проститутките били държани в 2 апартамента в Пловдив, а след това изнасяни в чужбина. Полицаите получили информация, че босовете на канала - пазарджиклиите Ангел Ангелов и Николай Харизанов, се готвели да изнесат последната си жертва за Германия и атакували жилищата им.
22-годишна "маман" се грижела за момичетата под тепетата. Сводниците Ангел Ангелов и Николай Харизанов използвали рома Димитър Бекриев от близкото село Хаджиево като помагач, който возел момичетата по адреси, а след като свършели нощната смяна, ги прибирал в две специално наети жилища в Пловдив. "Маман" пък ги охранявала и ги надъхвала колко е доходно да си проститутка, разказаха от полицейската дирекция в Пазарджик пред "Стандарт". Общо 5 момичета попаднали в мрежата на двамата пазарджиклии. Историята започнала през 2006 г. 24-годишният тогава Харизанов се запознавал с момичета по интернет.
Свалял им звезди в сайтове за запознанства.
След това правел секс с тях, а с някои дори започвал да живее в апартамента си. След това играта "загрубявала". Започвал да ги изнасилва, да ги бие и мъчи, докато се навиели да проституират за него.
През 2008 г. към Харизанов се присъединил тогава 39-годишният Ангел Ангелов. За разлика от "съдружника" си в бизнеса с бели робини той бил добрият сутеньор - правел подаръци на момичетата, кътал ги като ценна стока и им обяснявал как ще печелят добри пари, ако работят за него. Постепенно печелел доверието им. По-засуканите продавал, а една от тях била предложена на голям сводник от Турция. Сделката била договорена в кафене на пъпа на Пазарджик, става ясно от разследването на антимафиотите. Петте девойки свидетелстват пред пазарджишкия прокурор Георги Кацаров как са били запленявани с розови обещания, а след това получавали само шамари и насилствен секс. Накрая били запращани на заточение в Германия и принуждавани да изпращат спечеленото от проституция на двамата сутеньори. Една от жертвите разказала, че заминала за бундесрепубликата доброволно, понеже Ангел Ангелов я излъгал, че ще й намери работа на Апенините. Накрая се оказала в немски еротичен клуб и била принудена да изпраща всички заработени пари на Ангелов през "Уестърн Юниън".
По време на разследването станало ясно, че Харизанов се превърнал в изверг през 2007 г. Тогава той ударил първата си жертва Райна Йосифова от панагюрското село Елшица. Въпреки че била бременна, жената търпяла зверски пребивания. Установено е, че е
удряна по корема, а по тялото й са гасени цигари обясни прокурор Кацаров. Пред съда Харизанов отрекъл. Обяснил, че с Райна живеел на семейни начала и тя била бременна от него. "Как ще бия жената, която носи моето дете?!", попитал риторично Николай в съдебната зала. И обяснил, че тъй като от цялото семейство само той работел, майка й постоянно я карала да му иска пари - дори за въглища. Харизанов отрекъл да я е удрял и да я е горил с цигари.
Втора жертва на сводниците - Мария Стоянова от село Братаница, пък свидетелствала, че е заплашвана, че ако не се продава, фамилията й ще бъде изтребена. За нея Харизанов твърдял, че му била гадже. А за последното момиче, свидетелствало срещу него - Верка Кочева, обяснил, че е с психични отклонения. Друга жертва, Лазаринка Ангелова от Пазарджик, пък според сводника, искала да живеят заедно. "Какво иска тази жена от мен. Искаше да се трепе, а аз я спасих?!", мелодраматично изплакал Харизанов пред съда.
Историята на Лазаринка обаче е далеч по-драматична. Отначало баща й - бившият затворнически надзирател в Пазарджик Атанас Доков, одобрявал връзката й с Николай. След това обаче започнал да се съмнява, че дъщеря му е използвана като проститутка. Провел няколко разговора с Николай с настояването да остави щерка му. Харизанов обаче нагло поискал откуп, за да остави Лазаринка свободна. Смазан от неприятностите, в които се забъркала дъщеря му и от невъзможността да плати за свободата й, мъжът се самоубил в края на 2011 г. като се застрелял в мазето на блока.
Съдът остави в ареста Ангел Ангелов и Николай Харизанов за постоянно. Помагачът им Димитър Бекриев бе пуснат на свобода под гаранция въпреки богатото му криминално досие за кражби и грабежи, противозаконно отнемане на моторно превозно средство, шофиране в пияно състояние и бягство от затвора. Другият член на бандата - Кирил Николов, бе пуснат под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Той страда от туберкулоза и плеврит, освен това е с 80% инвалидност. Тепърва пък полицаите ще разследват кои са хората в Германия, които са осигурявали контрола на българските проститутки и контактите с 43-годишния Ангел Ангелов.
Борислав Петров
Димитър Илиев

http://paper.standartnews.com
 


Сходни връзки

Дон Жуан лови бели робини в нета | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди