изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 07:02 EEST
Срути се мост над Струма, кола падна във водата    
НовиниМост над придошлата река Струма при петричкото село Рибник се е срутил тази сутрин. Паднала е кола, но за щастие шофьорът е без сериозни наранявания.


Това съобщи за БТА областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев.
Екипите на пожарната са успели да извадят мъжа, предаде bTV. Пострадалият е откаран в санданската болница премръзнал и с рани по главата. Той ще бъде консултиран от психолог.

Всички движещи се след него четири автомобила са успели да спрат навреме, съобщи БГНЕС.

Екипи на пожарната от Петрич и Сандански издирват падналата кола, която е отнесена по течението на реката.

Мостът, който е строен през 1954 г. се намира на пътя Делчево-Петрич. Повреденият участък е около 50 метра.

Мостът на Струма при село Рибник тотално се разпадна, коментира пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след заседанието на Министерски съвет, цитирана от "Фокус".
Прави се оглед, мостът е сериозно разцепен, добави тя. Според нея важното е, че няма жертви и шофьорът е невредим.
Ще направим моста и паралелно с това ще кандидатстваме за финансиране и ще го започнем със средства от бюджета, за да не се забави и за да осигурим непрекъсваемост на потока, каза Павлова.
Тя е категорична, че мостът не се е срутил заради земетресението в Пернишко.
Има преливане на реката, тя е влачила тежки дървета с голяма скорост, които са отнесли моста, обясни министърът.

Осигурен е обходен маршрут, няма населени места без достъп, добави Павлова.
Движението от София към Петрич е през моста между Сандански и с. Вълково. Движението от ГКПП "Кулата" към Петрич е през с. Тополница.

Възможна причина за падането на моста е добивът на баластра, каза кметът на Петрич Вельо Илиев, цитиран от "Фокус". Той допълни, че жителите на Рибник коментират, че най-голямата причина за падането на моста е добивът на баластра, който започва от Гърция.
По думите на Илиев мостът е бил подсилван във времето. „Категорична причина за падането му все още не може да се даде, тъй като се изисква експертното мнение на комисия”, каза още кметът.

Не прекомерен и незаконен добив на баластра, а неосигуряване на проводимостта на моста е причина за срутването му, каза обаче директорът на Басейнова дирекция „Западнобеломорски регион” инж. Радослав Георгиев. Проверките на дирекцията от 2009 г. не установили случай на незаконен добив на баластра или добив над установената годишна норма от 5000 кубика. За последните 4 години били издадени само две разрешителни за добив в района.

На 5 декември 2010 г. придошлата при проливните валежи река Струма откъсна част от първокласния път Е-79 в Кресненското дефиле и той бе затворен.
Самосвал, заедно с шофьора, бе отнесен от реката, докато изсипваше инертни материали в разрушения участък.  http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Срути се мост над Струма, кола падна във водата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди