изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:44 EEST
СЪДЯТ 23-ГОДИШЕН ЗА НЕЗАКОНЕН ДЪРВОДОБИВ    
НовиниДело срещу 23-годишния С. Андр. Г. от балчишкото село Змеево е насрочено за днес по обвинение за незаконен дърводобив.


Младият мъж е обвинен, че на 16 октомври 2010 г. в землището на с. Кремена без редовно писмено позволително е добил от горския фонд – държавна гора с. Кремена, 3 куб. метра дърва за огрев от цер, ясен и акация на стойност 120 лв. Разследването е установило, че той е работил през октомври 2010 г. като дървосекач в землището на с. Кремена. На 16.10.2010 г. отишъл на мястото, където работи и натоварил 3 кубика отрязани и стафирани дърва, които продал на жена от с. Кремена за 135 лв.  На 20 октомври горски надзирател при ДЛС – гр. Балчик, получил сигнал за случилото се и направил проверка в дома на жената от с. Кремена и тя му казала, че е придобила дървата от С. Г. за сумата от 135 лв. без да й е представен документ. Надзирателят установил, че дървата са нарязани по стандарт и нямат експедиционна марка. Количеството било с обем 3 куб. метра от вида ясен, цер и акация. Последният вид бил 0,30 куб. метра. Тогава надзирателят повикал подсъдимия, който му признал, че е превозил дървата от сечището, в което е работил до купувача. Междувременно С. Г. е напуснал България и се е установил в Италия. Той е осъждан е многократно.
 


Сходни връзки

СЪДЯТ 23-ГОДИШЕН ЗА НЕЗАКОНЕН ДЪРВОДОБИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди