изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:20 EEST
Румънците се радват, че забраняваме пушенето    
По светаТуристическият бизнес в Румъния ликува заради пълната забрана за пушене в България, която е в сила от първи юни т.г. за ресторанти, барове, хотели и офис, съобщи bTV.  Румъния е най-близкият конкурент на нашите черноморски курорти. От съседката ни смятат, че ще привлекат повече туристи това лято за разлика от България.

Режимът на пушене на обществени места в Румъния в момента е същият, какъвто е в България. Хотелите трябва да определят кои стаи са за пушачи и кои не, а ресторантите трябва да разделят помещението на зали за пушачи и непушачи или да забранят изцяло пушенето.

Забраната на тютюневия дим може да промени предпочитанията на туристите по родното ни Черноморие - особено на чуждите. По данни на местната асоциацията на туристическите агенции тази година се очаква нашите курорти да посетят около 1 млн. туристи от северната ни съседка.

Според бизнеса курортистите все още не знаят за новите правила в България и затова напливът ще е толкова голям.

Румънският пазар разчита предимно на вътрешния туризъм и от години завижда на нашите курорти, че успяват да привлекат много чужденци, голяма част от които са именно румънците.

За момента в северната ни съседка дори не се мисли за пълна забрана за пушенето. А от бизнеса са категорични, че ако правителството вземе такова решение, то бизнесът ще предприеме незабавни ответни действия, включително и протести. Този сезон курортите по румънското Черноморие очакват един сериозен ръст на туристи от около 10 - 15%.

Дали забраната у нас ще доведе до допълнителен ръст там, все още никой не може да прогнозира със сигурност. Тази равносметка ще можем да си направим на есен и догодина, когато започне планирането и резервациите за сезон 2013 година. Тоест, когато се разчуе повече за забраните у нас. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Румънците се радват, че забраняваме пушенето | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди