изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
СВЕТЛАНА КАМЕНОВА: В КИТАЙ СБЪДНАХ ЕДНА СВОЯ МЕЧТА    
СпортСветлана Каменова е възпитаничка на боксов клуб "Добруджа".

Осем пъти е стигала да златото в държавните първенства, европейска шампионка е за девойки старша възраст, има пълен комплект медали от първенствата за жени на Европейския съюз, а наскоро постигна исторически успех за българския бокс - спечели бронзов медал от световното първенство за жени, проведено в Китай. Завършила е с отличен успех ПМГ "Иван Вазов" (Добрич), а сега е студентка в НСА.

- Светлана, какво е за теб медалът, спечелен на световното първенство в Китай?
- Това е най-големият ми успех. Мога да кажа, че в Китай сбъднах една своя мечта. Медалът е резултат на 9-годишния ми труд под ръководството на личния ми треньор Михаил Георгиев. Чест е да отидеш на такъв форум и да спечелиш медал. Чувството е неописуемо. Това е и най-големият успех засега на женския бокс в България. Записахме второ участие в световно първенство и вече сме в елита. Силно се представи целият ни отбор.
- Какво не ти достигна, за да се качиш по-високо на стълбичката на победителите?
- Знаех, че мога да стигна по-далеч. Дадох всичко от себе си, за да победя на полуфинала. Този път не успях. От една страна, ми попречи контузията, която получих два дни преди състезанието. От друга, може би ми бе нужна по-добра подготовка, защото не е лесно да се съчетават различни ангажименти. Имам предвид ученето в НСА, където следвам едновременно две специалности, и тренировките.
- Ти си сред най-добрите в света, но няма да участваш на олимпиадата в Лондон, защото твоята категория - до 57 кг, не е в програмата на олимпийските игри. Съжаляваш ли, че няма да пътуваш за Лондон?    
- Имах желание да участвам в Игрите, но не съжалявам, че ще ги пропусна. Може би не се чувствам достатъчно уверена. Но след четири години ще съм на олимпиада и вярвам, че ще спечеля медал.
- На кого искаш да благодариш за медала в Китай, който е първи за България от световен шампионат за жени?
- Преди всичко на личния ми треньор Михаил Георгиев. Негова е голямата заслуга за всичките ми успехи. Благодарна съм и на Павел Сяров, треньора ми в националния отбор. Голямо благодаря искам да кажа и за моя клуб “Добруджа”, който създаде много шампиони. Благодаря и на Сабина Дукова и дамски клуб "Майчина грижа", които също ми помагаха през годините.
- Страшно ли е за едно момиче да се занимава с бокс - един от така наречените "мъжки спортове"?
- Не, не е страшно. След четири мача на световното нямах нито една драскотина. Дори от летището отидох направо на абитуриентски бал. Тук искам да отбележа, че Добрич е център на женския бокс у нас. Четири български бяхме на световното в Китай, като двете сме от Добрич - аз и Стойка Петрова. Надявам се, че и други момичета от Добрич ще последват нашия пример. Искам да използвам възможността чрез вашия вестник да благодаря на Стойка Петрова за помощта, която ми оказва на състезанията с националния отбор. От сърце й желая да получи квота за Лондон, защото тя заслужава да бъде там. Искам да отиде в Лондон и да докаже, че ние от Добрич сме най-добрите.
- За какво мечтае днес Светлана Каменова?
- Първо, да завърша образованието си в НСА, а след това да спечеля медал за България от следващите олимпийски игри. Ще бъда щастлива, ако един ден, подобно на моя треньор Михаил Георгиев, открия талантливи деца и им помогна да достигнат световния връх.


 


Сходни връзки

СВЕТЛАНА КАМЕНОВА: В КИТАЙ СБЪДНАХ ЕДНА СВОЯ МЕЧТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди