изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:34 EEST
ПЪРВИТЕ СЕРТИФИЦИРАНИ БЪЛГАРСКИ ЧУШКИ СА НА ПАЗАРА    
НовиниНа пазара вече са първите 6 тона  български пипер от оранжериите в град Първомай, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните.


Оттам посочват, че пиперките са сладки с много добро качество, здрави, свежи, чисти с гладка и лъскава повърхност и форма, характерна за сорт „Пирует”.
През изминалата седмица се е увеличило прибирането и на черешите в областите Силистра, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково. Сертифицирани са 48 тона череши.         Плодовете са свежи, цели, здрави, чисти, с типична за сорта форма и оцветяване, без повишена повърхностна влажност, без чужд мирис и вкус- сладък или  слабо кисел  с мека консистенция, типичен за ранните  сортове, с дръжки.
         Продължава прибирането на оранжерийните зеленчуци - домати и  краставици.
Инспекторите от "Контрол на качеството на пресни плодове и зеленчуци" са сертифицирали 1541 тона оранжерийни краставици и 1179 оранжерийни домати.   
         Българските плодове и зеленчуци са с много добри показатели, с чудесни вкусови качества и отговарят на  продуктовите спецификации по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България, посочват от БАБХ.
 


Сходни връзки

ПЪРВИТЕ СЕРТИФИЦИРАНИ БЪЛГАРСКИ ЧУШКИ СА НА ПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди