изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 21:01 EEST
УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА 57-ГОДИШЕН ЗА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ    
НовиниУсловна присъда от осем месеца с 3 години изпитателен срок наложи Районният съд в Балчик на 57-годишния Анг. П. Цв. от Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на съда.


Мъжът е признат за виновен за това, че на 10 август миналата година в село Кранево, Балчишко, той е държал акцизни стоки без бандерол. В лекия му автомобил „Фиат”, паркиран на паркинг пред хотел, са открити 190 броя кутии с цигари надпис „style” и 172 броя кутии с цигари с надпис „Прима Люкс”. Всички кутии са били запечатени с украински бандерол. Общата стойност на стоката е 2 715 лв. Мъжът е обяснил, че купува цигари от Украйна за лична употреба и за семейството му. Те били по-евтини и с добро качество.
Съдът е постановил още Анг. Цв. да плати и глоба в размер на 2 715 лв., каквато е пазарната цена на откритите цигари. Те ще бъдат отнети в полза на държавата и унищожени от Агенция „Митници”.
Hаказателното дело е разгледано като съкратеното съдебно следствие. По делото е установено, че на 10 август двама полицаи от РУП – Албена забелязали съмнително поведение на един от шофьорите на автобус, от който пред хотел слезли туристи. Шофьорът взел чанта и се оглеждал подозрително. След това се насочил към паркинг с леки автомобили. Служителите на реда отишли до мъжа в момента, когато той отворил вратата на лек автомобил „Фиат” с великотърновска регистрация. Полицаите видели на задната седалка стекове с цигари, които не били с български бандерол. Собственикът им обяснил, че купува цигарите от Република Украйна. На местопроизшествието бил извикан разследващ полицай.
 


Сходни връзки

УСЛОВНА ПРИСЪДА ЗА 57-ГОДИШЕН ЗА ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди