изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:30 EEST
СТАРТИРА АКЦИЯ "ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!"    
Ред и сигурностТрадиционната полицейска акция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" ще се проведе от 1 до 15 юни, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" главен инспектор Жулиян Минев.


Той посочи, че през пролетно-летния период и ваканцията значително се увеличават предпоставките за възникване ни пътни инциденти с деца и младежи. Децата до 14 години най-често влизат в "черните" статистики като пешеходци, на 10-17 години - като велосипедисти и мотопедисти, а на 15-17 години - като пътници в автомобилите. През последните години се увеличава нивото на аварийност, предизвикана от неправоспособни водачи, посочи Жулиян Минев. Сред проблемите са липсата на родителски контрол, неизползването на опезопасителни колани и др.
По време на акцията "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" ще бъде засилен контролът на местата с повишена опасност от пътно-транспортни произшествия с деца и юноши. Ще се акцентира на спазването на ограниченията на скоростта, правилата за предимство, използването на предпазни каски,  обезопасителни колани. Ще бъдат санкционирани лицата, предостяващи МПС на непълнолетни. Процентът на използване на обезопасителни колани на задните седялки е твърде нисък, посочи Жулиян Минев. В тази връзка при констатиране на нарушения служителите на реда ще разясняват ефекта от коланите е ще раздават специално изработени дипляни. От "Пътна полиция" призовават водачите днес, когато честваме Международния ден на детето, да управляват с включени светлини.
17 тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Добричка област през есенно-зимния сезон на м. г., сочи статистиката. Загинало е едно дете на 10 месеца, а ранените непълнолетни са 20. НДТ
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ "ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди