изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:22 EEST
Кметът на Стралджа Митко Андонов: Склад горя, взривовете продължават, не може да се стъпи там    
НовиниВзривила се е база за производство на боеприпаси, а един склад е горял, е заявил кметът на Стралджа Митко Андонов пред медии. В началото трусовете са били силни, сега вече са отслабнали, а горящият склад е изгаснал.

“Отцепен е пътят от „Петолъчката” до Лозенец, защото е в двукилометровата зона за опасност. В момента с областния шеф на полицията координираме работата”, съобщи още кметът.

Както БЛИЦ съобщи, седем души са пострадали при взривовете, като двамата от тях са в тежко състояние, потвърдиха и от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Четири екипа на Центъра за спешна медицинска помощ - Ямбол и един екип на ЦСМП - Сливен са се отзовали на мястото на инцидента в склада на частна фирма за унищожаване на боеприпаси.

Тежко ранените са транспортни в областната болница в Сливен, а останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Създадена е организация - ако лекарските екипи преценят, за транспортиране в столични лечебни заведения, пострадалите да бъдат преместени в института „Пирогов”, където има готовност за приемане на пациентите.

По непотвърдена информация около 15 души са били на смяна във фирмата за разглобяване на снаряди.

В местността Мараш продължава да се вие гъст дим, а взривовете продължават, разказаха пред БЛИЦ очевидци. Пламъците обаче вече са изгаснали. От гърмежите са се пръснали голяма част от стъклата на сградите в района.

Хората в района на „Петолъчката” изчакват да се отвори пътния възел. Заведенията и бензиностанциите са отворени.

На място са екипи на полицията, Пожарна безопасност, Спешна помощ и Военна полиция. Никой не може да влезе на мястото на взривовете, изчаква се те да спрат. Тук са областният управител на Сливен и кметът на Стралджа Митко Андонов.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов към мястото на инцидента пътуват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на отбраната Аню Ангелов, придружавани от лекарски екипи от Военномедицинска академия и военни следователи, съобщиха пък от правителствената информационна служба.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Кметът на Стралджа Митко Андонов: Склад горя, взривовете продължават, не може да се стъпи там | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди