изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:27 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 6 ЮНИ    
Ред и сигурностСофия. Снощи около 22.30 ч. на тел. 112 е получен сигнал за пострадал мъж на бул. „Цар Борис”. Изпратените на място автопатрул и дежурна оперативна група от Шесто районно управление установили, че лежащият в локалното платно е А.Ч. /36 г./, гражданин на Руската федерация, постоянно пребиваващ в България.

Мъжът е транспортиран в болница, където е настанен с прободна рана в лявата плешка. Според лекари съществува опасност за живота му. На местопроизшествието е извършен оглед. Води се досъдебно производство. По случая работят криминалисти на Шесто РУП.
Към 2.30 ч. на тел. 112 е получен сигнал за два горящи автомобила в ж.к. „Борово” на  ул. „Св. Марина”. На място са изпратени екипи на пожарната, автопатрули и дежурна оперативна група от Шесто районно управление. Двете коли марка „Тойота“ са фирмена собственост. Те са напълно изгорели. Според експерти става въпрос за палеж и огънят тръгнал от първия автомобил, на който е избухнал резервоарът. На мястото на инцидента е извършен оглед. Води се досъдебно производство.
Полицаи от Пето районно управление задържаха непълнолетно момче за кражба на две коли. Криминално проявеният бил задържан тази нощ след преследване из улиците на столичния квартал „Левски В”. Около 01.30 ч. собственик на лек автомобил „Фолксваген Голф” сигнализирал на тел. 112, че паркираната пред блока кола е открадната. Един от автопатрулите много скоро намерил фолксвагена. Той бил изоставен на ул. „Витиня” близо до кв. „Христо Ботев”, частично опожарен и с липсващи арматурно табло, предни, задни седалки и два куфара с инструменти. Докато дежурната оперативна група извършвала оглед, по улицата профучал с висока скорост голф, преследван от автопатрул. Шофьорът на немското возило не могъл да го овладее, изпуснал завоя и се блъснал в контейнерите за боклук. След това хукнал да бяга, но след минути бил задържан от полицаите. Оказало се, че возилото било откраднато от паркинга пред блок в кв. „Сухата река”. Задържаният младеж е непълнолетен, известен на Детска педагогическа стая за противозаконни отнемания на автомобили, кражби на части и вещи от тях. При претърсване  в дома на 17-годишния в същия квартал били иззети откраднатите от първото возило вещи. Разследващият екип работи по документиране на престъпната му дейност.  Той е задържан за 24 часа в местното районно управление. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

Велико Търново. Служители на „Пътна полиция” в областния град установиха лек автомобил, издирван чрез Шегенска информационна система. Вчера около 22,00 ч. при проверка на „Рено Меган” в старата столица, управляван от 35-годишен мъж, е установено, че колата е обявена за издирване през декември 2003 г. от Белгия. Реното е иззето от служителите на реда. По случая в полицейското управление е образувана преписка.

Бургас. Вчера в Първо районно управление «Полиция» е получено съобщение от 81-годишна бургазлийка. Жената разказала, че на домашния си телефон е получила обаждане от мъж, представил се за хирург от бургаската болница. Той обяснил, че внучката й била прегазена от автомобил и има тежки наранявания. За спешната животоспасяваща операция в София били необходими пари.  Мнимият лекар я предупредил, че трябва да ги даде на шофьора на линейката, който ще дойде на домашния й адрес. Жената дала сумата от 1 650 лв., завити във вестник и поставени в плик на непознат мъж, на видима възраст между 50 - 60 г. Работата по случая продължава.

Търговище. По подобен начин била измамена и 78-годишна жена от Търговище. Вчера по телефона ѝ се обадил непознат мъж. Той казал на възрастната жена , че дъщеря й си е счупила крака на три места и спешно е необходимо закупуването на медицински консумативи /златни пирони/ за ортопедична интервенция. Извършителят на измамата се представил за лекар от ортопедично отделение, без да спомене конкретно име. Той казал, че ще изпрати куриер от здравната каса, за да вземе парите. Жената дала пред входа на дома си 2 000 лева на човек, който се представил за такъв служител. В РУ “Полиция”-Търговище се извършва проверка по случая.

Плевен. 24-годишен криминално проявен, пребил възрастен мъж за 80 стотинки, е задържан от полицията. Вчера в 14.50 часа постъпил сигнал, че 70-годишен човек е намерен в безпомощно състояние в дома си в град Искър. Пристигналите полицаи установили, че той има видими следи от побой.  Пострадалият е настанен за лечение в плевенската болница с фрактура на дясната ръка. Полицаите са заловили извършителя – 24-годишен местен жител, регистриран за кражби. Той направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Задържан е за 24 часа, уведомена е прокуратурата.

Габрово. В 3.40 часа вчера в ОДМВР Габрово е получен сигнал от частна охранителна фирма за взлом в охраняван от нея обект. Незаключена метална касета с 11 000 лева била открадната от офиса на фирма за бързи кредити на ул. “Радецка” в областния център. При извършените незабавни заградителни и издирвателни действия за съпричастност към извършеното престъпление са задържани трима мъже – Р.Ч. /34 г./ от Велико Търново, многократно осъждан за взломни кражби, И.Р. /31 г./ от Габрово, неосъждан и 30-годишният Н.Г., също габровец, регистриран за хулиганство. В хода на проведените процесуално-следствени действия в покрайнините на града е открита металната касета - обект на кражбата, с част от откраднатата сума. Открити и иззети са веществени доказателства – мобилни телефони, маски и инструменти. При действията по разследваденот е установено съучастието на още двама от В. Търново, които са обявени на общодържавно издирване. Р. Ч. е задържан за 72 часа, а другите двама – за 24 часа.  Към момента продължават процесуално-следствените действия и изясняването на съпричастността на групата към извършването на други случаи на касоразбивания в региона. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура - Габрово и е образувано досъдебно производство.

Разград. 24-годишна жена загина при катастрофа снощи на пътя Разград – Исперих. Сигналът за произшествието е получен около 19.40 часа на тел.112. Лекият автомобил “Сеат Ибиса”, в който пътувала жената, бил управляван от 31-годишен мъж. На три километра след село Ясеновец, при спускане на мокър асфалтов път, колата излязла от пътя и се преобръща. Жената загинала на място, а водачът е с опасност за живота в Разградската болница. Установено е, че часове преди тежката катастрофа двамата извършили въоръжен грабеж в Самуил. Около 16.45 часа същия ден влезли в магазин, жената взела ножица, оставена върху хладилник в магазина и я опряла в гърлото на продавачката. Откраднали два мобилни телефона “Нокиа” и се оттеглили с колата в посока Хърсово. Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал.1 от НК.

Шумен. Мъж направил опит да си смени задграничния паспорт с нов, документът се оказал фалшив. Около 11 часа вчера в Районно управление „Полиция” във Велики Преслав М.М. /32 г./ от с. Миланово подал заявление за смяна на задграничен паспорт. Старият му документ, който трябвало да върне, се оказал неистински. При направената справка е установено, че представеният паспорт, издаден пред 1996 г., е фалшив. Случая изясняват служители на Районно управление „ Полиция” – Велики Преслав. Образувано е бързо полицейско производство.

Благоевград. Полицейски служители на РУП-Сандански и служител на митница Югозападна спруле вчера за проверка в района на бензиностанция в Кресна автобус с чуждестраннен регистрационен номер. В багажното отделение на автобуса, управляван от гръцкия гражданин К.Д./47 г./, са установени и иззети с протокол 300 стека цигари на стойност около 22 500 лв. без акцизен бандерол. Водачът на автобуса е задържан със заповед за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Уведомена районната прокуратура в Сандански. Действията по разследването продължават.

ОДМВР-София. 37- годишен криминално проявен столичанин беше задържан в Своге с фалшива шофьорска книжка. В понеделник около 17 часа на ул. “Цар Симеон” за рутинна проверка бил спрян лек автомобил “Фолксваген Голф” със софийска регистрация. При проверката на документите полицейските служители се усъмнили в истинността на представеното свидетелство за управление на МПС, както и на контролния син талон. Водачът Ц.Г./37 г./ представил шофьорска книжка, издадена  на името на О.М./30 г./, също от София. При извършената справка се потвърдило, че документите са неистински, както и че свидетелството за управление на О.М. е отнето за извършено от него нарушение. Софиянецът, регистриран за грабежи, кражби, измами и шофиране след употреба на алкохол, е задържан в полицейския арест в Своге за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 309 от НК. Продължава работата по пълното документиране на случая.

Служители на ОДМВР-София, РУП-Правец и Главна дирекция “Криминална полиция” работят по разкриването на тежко криминално престъпление, извършено в село Джурово. Сигналът е подаден в районното управление в Правец в 8.30 часа тази сутрин. 50-годишният М.Г. е намерен мъртъв в сградата на бившето ТКЗС в селото от съпругата си, която сигнализирала в полицията. Действията по разслледването продължават.

Пазарджик. Движение с несъобразена скорост стана причина за пътно-транспортно произшествие. Инцидентът станал вчера около 17.15 ч. в района на 58-и километър на АМ „Тракия”, по посока Пловдив. 26-годишният пловдивчанин Г.З. управлявал микробус „Фолксваген”, собственост на частна фирма. Младият мъж загубил контрол над возилото и то се ударило в разделящата двете платна мантинела. За щастие, сериозно пострадали в резултат на катастрофата няма. Нанесени са значителни щети по микробуса и товара му. На мястото е извършен оглед, образувано е дознание.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 6 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди