изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:10 EEST
„С ГРИЖА ЗА ВСЕКИ УЧЕНИК” В ЦДГ "ЗДРАВЕЦ"    
Образование

В ЦДГ "Здравец" в Тервел има сформирана една подготвителна група. През учебната 2011/ 2012г.  в нея се работи по националната програма "С грижа за всеки ученик" на МОМН  в модул "Осигуряване на допълнително обучение за деца от подготвителни групи". По проекта работиха  Василка Йоргова и Иванка Йорданова.



Цели на програмата са осигуряване на подкрепа за деца от подготвителните групи за достигане на училищна готовност и овладяване на българския език, осигуряване на възможност за допълнително обучение както на малчугани с изявени способности, така и на такива, които имат проблеми с усвояването на учебния материал, мотивиране на учителите за работа с учениците, отчитайки индивидуалните им способности и интереси, стимулиране прилагането на иновативни подходи в преподаването и ученето за децата с различни способности.В търсене на най- подходящия начин за усвояване на българския език от децата от ромски произход педагозите избраха като най- интригуващ и атрактивен начин за привличане на вниманието им празниците и обичаите на българи и роми и подготовката на музикален спектакъл от подбрани български народни приказки.

Целевите групи са 28 деца от подготвителна група „Детелина” и родители, които са по-активни и желаят да помагат в дейностите. Ежедневни занимания са четене на художествена литература за запознаване на децата с български народни приказки и тяхното разучаване, рисуване, апликиране. Подготвена е изложба от отпадъчни материали.  Организирани са празници с различна тематика - Парад на здравето, Здравословното хранене с представяне на традиционни ястия в България и други шест европейски страни, начин на приготвяне на храната, естетически вид, стихове за всяко ястие и всяка страна. Отбелязани са пролетните празници от Лазаровден до Гергьовден. Проектът приключи с Приказен спектакъл.

Чрез проекта бяха привлечени родители и деца от ромски произход в дейностите на детската градина. Установи се постоянно присъствие на децата. Те достигнаха отлично владеене на говорим български език и получиха много добра подготовка за училище. НДТ

 


Сходни връзки

„С ГРИЖА ЗА ВСЕКИ УЧЕНИК” В ЦДГ "ЗДРАВЕЦ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди