изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:52 EEST
Левицата на Франсоа Оланд печели на първи тур    
По света

Социалистите на президента Франсоа Оланд и техните съюзници поведоха убедително на парламентарните избори във Франция. Засега всички резултати сочат, че левицата най-вероятно ще разполагат с абсолютно мнозинството в долната камара на парламента след убедителната победа на първи тур, съобщават световните медии.



По предварителни резултати левите партии и техните съюзници, зелените, печелят над 46% от вота, при доста ниска за Франция избирателна активност. Отсъствие в избирателните списъци написаха на 42,77% от 46 милиона записани там.

Според окончателните резултати публикувани от Министерството на вътрешните работи на Франция, Обединената левица /Френската социалистическа партия, зелените и Левия фронт/ събира 46,77% от гласовете, срещу 34,07 за десницата /Съюз за народно движение на Никола Саркозии съюзниците им/ и 13,6% за Националния фронт /крайнодесните/.

Според последните предположения на социологическите агенции, Социалистическата партия и съюзниците й ще имат между 283 и 329 места в 577 местния парламент. Така те няма да имат нужда от Левия фронт, за да взима законодателни решения.

Още:
Въоръжен държа заложник в Тулуза
Мария Шарапова на победа от №1 в света
Франция и Швеция с победи преди старта на Евро 2012
Френската левица води за парламентарните избориДесницата и нейните политически сподвижници ще имат между 210 и 263 места. Марин льо Пен, начело на Френския национален фронт, заяви, че нейната партия затвърждава позицията си на "трета сила" в страната и призова за "реструктуриране" вдясно.

"Призовавам всички избиратели, които искат истинска опозиция на социалистите да се мобилизират следващата неделя", каза Льо Пен.

Франция се управлява от хибридна система – полупрезидентска. Тази система се превръща в предимно парламентарна, ако държавният глава не разполага с абсолютно мнозинство в Националното събрание. В този случай по – голямата част от пълномощията отиват при премиера.

Франсоа Оланд призова французите да му дадат голямо мнозинство, за да може да осъществи своите предизборни обещания. Вторият тур е на 17 юни. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Левицата на Франсоа Оланд печели на първи тур | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Левицата на Франсоа Оланд печели на първи тур
Автор: Anonymous да 2012-06-11 @ 10:22 EEST
Учете се социалисти от французите,време е да се изритат вече нашите неграмотници зле управляващи!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди