изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:35 EEST
ЗАЛОВИХА БРАКОНИЕРИ С РИБА И РАЦИ В ШАБЛЕНСКО    
Лов и риболовВ два поредни дни мобилни групи на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури са заловили бракониери в районите на езерата в Дуранкулак и Езерец, съобщава на сайта си изпълнителната агенция. На 7 юни при проверка на езеро “Езерец” специализирана мобилна група към ИАРА по време на обхода забелязала мъж, извършващ риболов с мрежи.

След наблюдение, нарушителят бил заловен и му е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително, заявяват от агенцията. От бракониера са иззети 150 метра мрежи и една гумена лодка с гребла, а уловеното количество риба е било върнато във водата.

На следващия ден – 8 юни, отново на същия водоме край Езерец, инспекторите забелязват бракониер, който извършва риболов с мрежи и улов на раци, край брега на езерото. Нарушителят Т.Щ. от Шабла е заловен, като от него са били иззети 60 м мрежи и 170 рака, уловени на ръка. Раците са върнати в езерото, а на бракониера е съставен акт за извършване на стопански риболов без разрешително.

Същия ден мобилна група е заловила и двама бракониери на Дуранкулашкото езеро. При специализирана акция, по време на обход на езерото е заловен Д.С.Д. от Дуранкулак, който извършвал риболов с мрежи без разрешително за това. От него инспекторите иззели 150 м мрежи и една гумена лодка с гребла, а уловената около 7 кг риба била върната в езерото. Малко по-късно бил установен още един бракониер – А.Й.М. от село Крапец, който също извършвал риболов с винтер. От него инспекторите иззели 2 винтера с дължина по 3 м, гумена лодка с гребла. Уловените два сома с тегло 15 кг общо били върнати в езерото. И на двамата нарушители са съставени актове за извършване на стопански риболов без разрешително. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА БРАКОНИЕРИ С РИБА И РАЦИ В ШАБЛЕНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди