изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:26 EEST
Чиновниците вече няма да лапат от бордове    
НовиниЧиновниците изпаднаха от борда. Те вече няма да получават бонуси от фондове и комисии. Кабинетът спира кранчето на държавните служители, които докарваха до няколко заплати допълнително от участия в съвети, комитети, работни групи и органи на управление на еврофондове.

Става въпрос за тези структури, които не са отделни юридически лица. Днес Министерски съвет ще приеме промени в Закона за администрацията, с което ще се сложи край на порочната практика.

От години чиновници работят на ниски заплати, но редовно си делят дебели бонуси заради участия в по няколко комисии или работни групи. Това бе и една от причините да гръмне скандалът с бонусите във властта в началото на годината.

“Подобна практика не допринася за повишаване ефективността на съответните дейности и крие риск от изкривяване на всеки модел на възнаграждения в публичния сектор”, категорични са от Министерски съвет.
С влизащите в сила от 1 юли промени в Закона за държавния служител вече чиновниците ще могат да получават бонуси за добре свършена работа - до 80% от основната си заплата за съответната година. За целта ще им се пишат оценки. Общите разходи на институцията за допълнително материално стимулиране обаче няма да може да са под 30% от разходите за заплати в нея.

Освен в Закона за администрацията аналогични промени ще бъдат направени и в още десетки други нормативни актове, за да бъдат обхванати всички чиновници. Става дума за Кодекса на труда, в законите за държавния служител, за филмовата индустрия, за закрила и развитие на културата, за концесиите, за съхранение на въглероден диоксид в земните недра, за обществените поръчки, за националната стандартизация за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, за правната помощ, за ветеринарномедицинската дейност, за хазарта, за насърчаване на научните изследвания, за експортното застраховане и в Семейния кодекс. http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Чиновниците вече няма да лапат от бордове | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Чиновниците вече няма да лапат от бордове
Автор: Anonymous да 2012-06-13 @ 09:43 EEST
Тази реформа е от единия крачол в другия

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди