изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:26 EEST
ЗАВЪРШИ ЛЯТНАТА АКАДЕМИЯ ПО КУЛТУРНА АНИМАЦИЯ    
Култура На 10 юни Международен институт по мениджмънт и Висше училище Международен колеж се сбогуваха с участниците в международната лятна академия по културна анимация, която започна на 28 май. Тя бе по проект “Черноморска програма по културна анимация: Пилотен модел за мобилизиране на общите културни характеристики за креативно управление на дестинациите в Черноморския басейн” (1.3.1.67283.26 – MIS ETC 306).

 В продължение на две седмици 54 младежи между 16 и 24 години от България, Армения, Грузия, Румъния и Турция се обучаваха заедно в Добрич как да представят по-атрактивно богатото културно наследство на своите страни и родни места. Семинарите бяха съпроводени с практически занятия, ролеви игри, танцови занимания и посещения в музеи, които представят българския бит и култура. Етнографската къща в Добрич, откритият етнографски комплекс „Старият Добрич”, Историческият музей в Добрич и Археологическия във Варна бяха част от обектите, представени на младежите в рамките на академията.  

Като част от съпътстващата програма бяха организирани вечери, посветени на  отделните страни, в рамките на които всяка делегация представи популярни обичаи и традиции от своята култура. Грузинските вина и арменските деликатеси бяха "овкусени" с български, румънски и турски песни и танци.

Всички участници си тръгнаха от България с много нови впечатления, приятелства и обещания да се срещнат пак. Новосъздадена група във Фейсбук показва снимките от лятната академия по културна анимация в гр. Добрич - http://www.facebook.com/photo.php?fbid=398877943497690&set=oa.251170591650515&type=1.

В рамките на проекта предстои организирането на международен фестивал на традициите и обичаите на страните от Черноморския регион в Добрич през месец септември и съвместно обучение по културна анимация в Одрин през октомври.

Информация за дейностите и събитията, които се организират в България, Румъния, Грузия, Армения и Турция се публикува и в електронния бюлетин по проекта: http://www.culture-animation.net/bulletines.html. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИ ЛЯТНАТА АКАДЕМИЯ ПО КУЛТУРНА АНИМАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди