изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:50 EEST
Квалификациите във Варна излъчиха 16-те отбора-претенденти за титлата на Ариана Аматьорска Лига 2012    
СпортСлед изиграването на всички срещи от квалификационната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 във Варна са ясни 16-те отбора-претенденти за титлата в турнира. През изминалите три дни 165 отбора с близо 1700 непрофесионални футболисти се включиха в първия етап на надпреварата, чието начало бе дадено от варненските футболни легенди Стефан Богомилов и Тодор Марев.
През директните елиминации в морската столица преминаха общо 16 тима, които ще спорят в груповата фаза на турнира. Те ще играят на уникалния мобилен стадион „Ариана Арена“, който ще бъде изграден в центъра на града.

Арената за футболни сблъсъци е без аналог досега в страната. Съоръжението разполага с трибуни за 550 души в жълт цвят; изкуствена тревна настилка от най-ново поколение; специално проектирано за мобилното игрище осветление, което позволява безпроблемно провеждане на двубоите, дори и в по-късен час.
Стотици фенове на най-популярната игра и хубавата бира, подкрепиха любимите си отбори по време на 149-те мача от квалификационната фаза на Ариана Аматьорска Лига. Непрофесионалните играчи от своя страна поднесоха интригуващи футболни сблъсъци за зрителите. По време на квалификациите през трите дни бяха отбелязани 670 гола.
Двукратният шампион на Ариана Аматьорска Лига 2012 във Варна „Пикадили” успя да се класира за финалната фаза за турнира и тази година. В последния решителен мач в неделя шампионите от Варна се наложиха трудно над „Драконите” след изпълнение на дузпи (5:4). Другият миналогодишен финалист в турнира „Ъндър дъ гън” също си проправи път към групите в морската столица. Момчетата от „Ъндър дъ гън” направиха и най-зрелищният мач в квалификациите, завършвайки 6:5 с тима на „Наздраве”. В други по-интересни мачове от Ариана Аматьорска Лига 2012 във Варна „Братята” надделяха над „Action team” с 3:2, „Титаните” биха „Верон и компания” с 2:1, а „RESPECT” спря „Устрем” след 4:1.
Всички резултати и пълният списък с отборите, които продължават напред в 4 групи от по 4 отбора, е публикуван тук. Финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига 2012 във Варна ще определи кои два отбора от града ще се класират за големия финал в Пловдив между 6-8 юли. Победителят в решителния турнир ще се изправи в демонстративен мач срещу шампиона на България ПФК „Лудогорец”.
Ариана Аматьорска Лига се провежда за трета поредна година по инициатива на най-продаваната марка бира от 2009 г. насам. Турнирът се провежда в 8 града на България в периода април-юли. За да затвърди високото ниво на професионална организация, които предоставя Ариана, тази година формата на състезанието е адаптиран, така че възможно по-голям брой състави да вземат участие в квалификациите по градове. Надпреварата се провежда на 2 етапа – квалификации тип директни елиминации в петък, събота и неделя (участват всички регистрирани), и групова фаза с финал в неделя (16 отбора, класирани от първия етап).
През 2012 г. Ариана иска да създаде възможности за по-голяма изява на всички талантливи аматьори и затова обявява специалната награда във всеки град: „талант на турнира“. Осемте таланта, победители от всеки град, ще се съревновават помежду си на големия финален турнир на Ариана за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Талантът на турнира ще прекара пробен период в лагера на „Лудогорец“ и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.
За да бъдат в течение с най-актуалната информация за Ариана Аматьорска Лига и любопитни спортни новини, футболните фенове могат да следят сайта на турнира www.football.ariana.bg, както и фен страницата на марката във facebook.

 


Сходни връзки

Квалификациите във Варна излъчиха 16-те отбора-претенденти за титлата на Ариана Аматьорска Лига 2012 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди