изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:36 EEST
ПЛОМБИ ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ    
ЕкологияЗа пръв път в Добрич се прилага метод за съхраняване на болни дървета, предаде кореспондентът на Радио “Фокус” – Варна. В следващия месец ще бъдат пломбирани някои дървета в градския парк “Свети Георги”. Става дума за онези растения, които имат изсъхнали части. Пломбирането се налага, за да се спре процесът на загниване и дървото да бъде съхранено.

 Първо се извършва диагностициране. С благородната задача се е заел инж. лесовъдът Иван Илиев. Процесът на работа включва почистване на хралупите от загнили материали, обработване на вътрешността с препарат, пълнене на дупките с пясъчно-циментова смес и запечатване с блажна боя. Дейностите са съгласувани с общинската дирекция, която отговаря за зелената система на града. Работата по този метод е започнала в района на мемориалния комплекс “Хан Аспарух” и спортния комплекс “Изида”. До момента наблюденията показват, че най-уязвими са дървесните видове ясен, чинар и липа. В процес на почистване са и алеите в района на спортните комплекси “Изида” и “Русалка”. Това съобщи арх. Пламен Ганчев, зам.-кмет “Устройство на територията” в Община град Добрич. Поставено е ново парково осветление и в зони, които предстои да бъдат обновявани и се намират в горната част на парка.

 


Сходни връзки

ПЛОМБИ ЗА ДЪЛГОЛЕТИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди