изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:07 EEST
Сирия свалила погрешка турски изтребител?    
По светаТурски изтребител F-4 изчезна по обед от радарите над Средиземно море, югоизточно от провинция Хатай, граничеща със Сирия. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че не може да потвърди, че Сирия е признала, че е свалила самолета и се е извинила, както го цитираха агенции по-рано, съобщи Ройтерс.

Самолетът е излетял от авиобазата „Ерхач” в провинция Малатия в 10,30 ч., предаде БТА.

Ердоган "заяви, че извиненията са били направени по много сериозен начин от страна на Сирия във връзка със събитието и че е изразила голямата си тъга и заявила, че става въпрос за грешка", писа по-рано в. "Хабертюрк" след разговор с премиера, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Ердоган уточнил, че двамата пилоти на изчезналия боен самолет все още са живи. "В този момент нашите военно-въздушни сили и военноморският ни флот извършват издирвателни и спасителни операции в Западното Средиземноморие и за щастие нашите пилоти са живи, само сме изгубили връзка със самолета", заявил той пред журналисти в самолета, с който се пътува от посещение в Бразилия.

Телевизия НТВ цитира анонимни военни източници, според които самолетът паднал в сирийски води, но не е имало нарушение на границата на Сирия.

Премиерът свика тази вечер кризисно заседание с началника на ГЩ на турските въоръжени сили и множество министри в Анкара след съобщението за инцидента със Сирия, която е съседна на Турция.
Началникът на ГЩ Неждет Йозел, министърът на вътрешните работи Идрис Сахин, министърът на външните работи Ахмет Давутоглу, министърът на отбраната Исмет Йълмаз и директорът на тайните служби Хакан Фидан ще присъстват на заседанието, съобщи Анадолската агенция. 
http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Сирия свалила погрешка турски изтребител? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди