изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:50 EEST
Отстраниха шеф на затвор, станал необяснимо богат    
Новини

Шефът на Бургаския затвор Деян Костов е отстранен за 20 дни от пост. Той е подложен на имотна проверка, заради доноси, че е станал твърде богат за 10 години служба, съобщава бургаският сайт Бесове.бг. Срещу Костов има подаде сигнали, че е злоупотребявал със служебно положение. Постът му е поет временно от заместника му Стефан Лазов.



Според справка на бургаския сайт Костов и съпругата му са собственици само на един апартамент от 82 кв.м и мазе от 17 кв.м на ул."Пиротска", които са закупили на 31 август 2009 г. и са ги ипотекирали в банка ДСК на 28 септември същата година.

„Изумен съм от твърденията, че имало несъответствия в имотната ми декларация", каза Костов пред „Бесове". Той твърди, че и до днес живее със семейството им в общинско жилище под наем, чийто срок за ползване изтича в края на август тази година.

„Този апартамент на ул."Пиротска ми излезе 120 хиляди лева, ще го плащам цял живот, купил съм го на груба замазка и още не е завършен - да идат да го видят и да преценят в какво охолство живея", каза Костов.

Той не отрече, че му е връчена заповед за започналото дисциплинарно производство след приключила проверка от Инспектората на правосъдното министерство, но не пожела да коментира повече каквото и да било.

В момента Криминална полиция разпитва целия личен състав, включително и затворници, събират се документи за изпълнение на обществени поръчки, за да стане ясно дали ще се открият злоупотреби. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Отстраниха шеф на затвор, станал необяснимо богат | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди