изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:35 EEST
МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЛЯПО-ГЛУХИЯ ГРАЖДАНИН    
Новини       За втора година 27-ми юни се отбелязва като ден на сляпо-глухия гражданин, съобщи председателят на Териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич Калинка Ковачева. Тя подчерта, че на тази дата е родена видната сляпо-глуха американка Хелън Келър. Нейните достижения са пример за подражание на всички хора с увреждания. 

      „Това не е ден за празнуване, а е ден за равносметка, в който да се огледаме около нас  и да поздравим хората с двойно сензорно увреждане. Никой не е застрахован в реалния свят”, посочи г-жа Ковачева.

            Добричката организация на сляпо-глухите има 38 членове, от които 30 живеят в град Добрич, а останалите – в областта.  Тя се помещава се в клуб „Детелина” на ул. „Васил Левски” – в  сградата на стария хлебозавод. Организацията е една от първите, създадени в страната. Учредена е на 27 май 1998 г. и се подрежда в челните позиции и в Националната асоциация на сляпо-глухите в България.

„През годините доказахме нашата упоритост, воля за изява и  успехи. Членовете ни живеят смислен и организиран живот. ръководството  помага на своите членове с всичко, което е необходимо. изпраща нуждаещите се за рехабилитация в Националния рехабилитационен център в Пловдив – „Хелън Келър” и в Добричкия Център за социална рехабилитация и интеграция. Организацията има група за стари градски песни „Антица”, група за автентичен фолклор, спортен клуб и . н. Дава се възможност на хората да участват с това, с което желаят. Седем от добруджанските поети са включени в поетичния клуб „Вдъхновение” към НАСГБ”, разказа г-жа Ковачева. И допълни, че ръководството на териториалната организация поздравява всички членове с Деня на сляпо-глухия гражданин като им желае здраве, борбен дух и повечко късмет в живота. „Благодарим от сърце на нашите приятели, които винаги ни подават ръка – Община гр. Добрич, Лайънс клуб, Лили Манова, Народно читалище „Йордан Йовков”, докторите Искрен Димитров и Илияна Ананиева, Пламен Папазов и много други. Когато сме заедно, нашите успехи са гарантирани!”, каза Калинка Ковачева. НДТ

 


Сходни връзки

МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА СЛЯПО-ГЛУХИЯ ГРАЖДАНИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди