изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 11:04 EEST
Д-Р ПЪРВАНОВА ПОСРЕЩНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА    
Европейски съюзТази седмица българският евродепутат д-р Антония Първанова е домакин на посещение на делегация от Медицинския университет-Варна, в Брюксел. Участниците са посетили Европейския парламент и са се запознали с ролята на институцията и дейността на евродепутатите.

 Специално за членовете на делегацията д-р Първанова е организирала информационна среща с представители на главна дирекция "Здравеопазване и защита на потребителите" на Европейската комисия. На нея са дискутирани настоящите стратегии и политики на ЕС в областта на здравеопазването.

По време на посещението на делегацията са обсъдени и възможностите за участието на Медицински Университет - Варна в съвместни изследователски проекти с европейски и международни партньори в областта на оценката на медицинските технологии. Д-р Първанова съдейства и за включването на университета в европейски проект за оценка на здравната грамотност на европейските граждани в партньорство с университета в Маастрихт. Като продължение на тази визита, българският евродепутат ще съдейства на МУ-Варна за реализирането на високотехнологични проекти в областта на медицината и общественото здраве.

Визитата на делегацията е била и повод да се обсъди участието на Медицинския университет в международен проект, съвместно с партньори от изследователски център Нетания, Израел. Проектът се състои в разработването на революционна високотехнологична методология за реактивиране на собствени стволови клетки при лечение на диабет, мозъчно-съдови заболявания и ракови заболявания. НДТ

 


Сходни връзки

Д-Р ПЪРВАНОВА ПОСРЕЩНА ДЕЛЕГАЦИЯ ОТ МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди