изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:28 EEST
ОСЕМ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СТАРЕЦ-ИНВАЛИД, УБИЛ СЕСТРА СИ    
Ред и сигурност

Трябва да плати 100 000 лева кръвнина на племенниците си



На осем години затвор бе осъден вчера от Окръжния съд в Добрич 76-годишния Георги В. Кръстев от село Врачанци, община Добричка. Той бе признат за виновен, че на 30 септември миналата година е убил умишлено 66-годишната си сестра.

Съдът е уважил частично претенциите на двамата синове на пострадалата, като на всеки от тях е присъдено обезщетение за претърпените неимуществени вреди – болка и страдания, в размер на 50 000 лв. Искът на синовете е бил за по 100 хил. лв. за всеки.  

По молба на подсъдимия и след като той е признал вината си, съдът е допуснал делото да се гледа като съкратено съдебно следствие. Затова и наложено на Георги наказание е по-ниско от първоначално постановеното 12 години лишаване от свобода.

Георги е заявил в съдебната зала, че много съжалява за стореното. Той нямал за цел да убива сестра си, но твърди, че ако не бил сторил това, тя щяла да го убие. Той помолил за по-леко наказание, тъй като има 89% инвалидност и се нуждае от чужда помощ.

Според обвинителния акт, подсъдимият и сестра му живеели в отделни къщи в общ имот в с. Врачанци. От години те водели спорове за него, включително по съдебен ред. Във фаталния ден отново се скарали на кого да остане имотът. Разправията продължила в саята, откъдето изкарвали шума и бали с люцерна и слама. Всеки претендирал, че тя е негова и другият не бива да я ползва. Около 16 ч. спорът между брата и сестрата прераснал във физическо насилие. Георги нанесъл на 66-годишната жена множество удари по тялото и главата й с тоягата, който ползвал като бастун. Сестрата починала от ударите, а брат й се прибрал в къщата си и съобщил за случилото се на тел. 112. Според изготвената съдебно-медицинска експертиза,  посочва като причина за смъртта на 66-годишната черепно-мозъчна травма с масивен кръвоизлив под мозъчните обвивки в областта на мозъчния ствол, довел до притискане на жизненоважните центрове на дишането и сърдечната дейност. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен срок. НДТ

 


Сходни връзки

ОСЕМ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СТАРЕЦ-ИНВАЛИД, УБИЛ СЕСТРА СИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОСЕМ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СТАРЕЦ-ИНВАЛИД, УБИЛ СЕСТРА СИ
Автор: Anonymous да 2012-06-28 @ 08:48 EEST
Никакъв инвалид не е този дъртак след като има сили и злоба да убие сестра си.Само строг тъмничен затвор за такива изроди.НИКАКВА МИЛОСТ.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди