изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:15 EEST
ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ КРАТКИ ФИЛМИ "В ДВОРЕЦА"    
КултураДесетият Международен фестивал на късометражното кино се провежда в Балчик и Варна от 29 юни до 7 юли. Водещи имена от световната индустрия за късометражно кино пристигнаха за 10-ия Международен фестивал "В Двореца" в Балчик, съобщиха организаторите на форума, който се провежда от 29 юни до 7 юли, като тази година прожекции има и във Варна.


"Изключително сме горди, че "В Двореца" вече не е само място, на което да се показват филми, а се превръщаме във форум,на който се случват реални продажби. Миналата година продадохме 12 на сто от селекцията, за тази сме амбицирани да продадем повече.
В България идват водещи имена от този бизнес, петима от тях бяха тази година в Кан. Това е голямо признание за нас. Надявам се сред заглавията, които купят, да има български филми", казва директорът на фестивала Цанко Василев.
Той отбелязва, че досега не са идвали толкова много автори, никога досега малките филми не са били показвани в толкова голяма зала и на толкова голям екран - във варненския Фестивален дворец.
Млади български режисьори и продуценти представят идеите си при реална възможност те да бъде финансирани.

"Заедно с Държавния културен институт "Двореца" създаваме фонд за подкрепа на младо българско кино. От този фонд в рамките на фестивала ще бъдат осигурени със средства 10 български късометражни проекта от общо 45 кандидатстващи. Това са автори с възможности, в момента изцяло непознати", казва Василев.
В конкурса участват 134 филма, гостите са 312 души.
Финландка, българка, сърбин и руснак са членовете на журито - все млади хора. Председател е Фират Ючел от Истанбул - основател на едно от водещите турски киносписания. Снежина Латев е българката в журито. През последните 15 години живее и работи в Ню Йорк. Професионалният й опит е свързан с музикалния канал VH1. Успява да съчетае работата със самостоятелна практика на дигитален артист и автор на експериментално кино. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ КРАТКИ ФИЛМИ "В ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди