изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 03:35 EEST
Дават на съд високите тарифи    
Новини Високата цена на тока отива на съд. Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК) ще обжалва близо 16-процентното увеличение на цената на тока и таксите за бизнеса. "Ще направим и невъзможното, за да омекотим удара по бизнеса, заяви Константин Стаменов, шеф на БФИЕК и продължи: "В Закона за енергетиката пише, че трябва цените да са поносими. А поскъпването е непоносимо за бизнеса".


Според него това увеличение в съчетание с едни от най-високите цени на природен газ в Европа, към цената на които сега беше включен и акциз, се добавят още милиони левове повече разходи.
"Ще обжалваме в съда. Предполагам, че всички браншови и работодателски организации ще ни подкрепят", коментира още Стаменов. Според него увеличението е убийствено в условията, при които фирмите от години търпят загуби и едва оцеляват. "Видяха какво стана със строителния балон, сега стоят празни хотели. Ако си здравомислещ инвеститор, какво ще правиш, ако и енергийният балон се спука? Да кажем, че е излъгал банка да му даде кредит, построи фотоволтаичтия парк, а балонът се спука и банката му вземе централата? Хората ще останат без работа", коментираха още индустриалците.
Междувременно юристи от опозицията проверяват дали е възможно жалбата за високата цена на тока да бъде внесена в Конституционния съд. Целта им е, докато делото се разглежда, поскъпването да бъде спряно. Съдии обаче коментираха, че само закони, приети от парламента, могат да бъдат разглеждани от тях. "Жалбата за тока трябва да бъде насочена към Административния съд, който може да каже дали тя е приета правилно или не. Магистратите от този съд обаче не могат да спрат влизането в сила на административния документ", обясниха още юристите. Според тях обаче, ако съдът се произнесе в полза на индустриалците, те могат да заведат дела за обезщетение заради нанесени щети.
Таня Киркова
Антония Кюмюрджиева

http://paper.standartnews.com

Еко пенис 60 см щръкна в центъра на Варна заради увеличението на тока с 13/

Синдикати искат уволнения в ДКЕВР и проверка от ДАНС

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГОТВЯТ НОВА СЕКИРА ЗА МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ И ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ БИЗНЕСА

Граждани: Повишаването на тока е необективно и ненормално

Изпълнителната власт е дала заповед на ДКЕВР да вдигне с 13% цената на тока

УБИЙСТВЕНА СЕКИРА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА БИЗНЕСА И МНОЗИНСТВОТО ОТ НАСЕЛЕНИЕТО

 


Сходни връзки

Дават на съд високите тарифи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди