изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:13 EEST
Системата eCall става задължителна за всички коли в ЕС    
НовиниДо 2015 г. всички нови автомобили ще трябва да бъдат снабдени с устройства със системата eCall, които да сигнализират спасителните служби за пътни катастрофи автоматично, използвайки обществената система за спешни повиквания 112, заявиха депутатите в резолюция, приета днес.


Системата ще позволи на спасителните служби да пристигат по-бързо, като по този начин ще бъдат спасявани човешки животи и ще намалее сериозността на нараняванията, се добавя в резолюцията, цитиранa в съобщение на ЕП до БТА.

"Европейският парламент даде ясната си подкрепа за всички водачи на автомобили в Европа да се възползват от система за спешни повиквания безплатно. Тъй като доброволният подход се провали, ние призовахме Комисията да предложи възможно най-скоро законодателство, което да гарантира задължителното въвеждане на системата eCall от 2015 г. във всички държави членки на ЕС", заявиха докладчиците по предложението Олга Сехналова (С&Д, Чехия) и Дитер-Лебрехт Кох (ЕНП, Германия) при дебата в понеделник.

Документът призовава Европейската комисия да внесе законодателство, което да направи системата eCall задължителна от 2015 година. Членовете на ЕП призоваваха Комисията да разгледа и възможността за разширяване на системата в близко бъдеще с други превозни средства, като например мотоциклети, автобуси и камиони, се допълва в съобщението.

Системата eCall в превозното средство използва технология за спешни повиквания, базирана на телефон 112, за да предупреди службите за спешна помощ автоматично за местоположението на тежките пътнотранспортни произшествия. Така може да бъдат спасени човешки животи и да се намали сериозността на нараняванията, като се даде възможност на квалифицирани и разполагащи с оборудване медицински лица да стигнат до местопроизшествието в рамките на първия "златен час" след инцидента, когато ползата от тяхната намеса е най-голяма, се посочва в резолюцията.

Депутатите вярват, че обществената услуга eCall следва да бъде задължителна и безплатна за всички шофьори в Европа, независимо от марката на превозните средства. 

Резолюцията подчертава факта, че публичната система eCall не трябва да се използва по никакъв начин за наблюдаване и проследяване на движенията на дадено лице или за определяне на местонахождението му, освен ако то не е участвало в пътнотранспортно произшествие. Целта на системата eCall е подобряването на управлението на произшествия. http://auto.dir.bg
 


Сходни връзки

Системата eCall става задължителна за всички коли в ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди