изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:27 EEST
ТАЛАНТЛИВИ ПИАНИСТИ ОТ "ДОМИНАНТА" - С НАГРАДИ ОТ ТРИ ФЕСТИВАЛА    
Култура Награди от три международни фестивала, провели се през последните дни, завоюваха талантливи възпитаници на музикална школа "Доминанта" в Добрич, съобщи за НДТ преподавателят по пиано Йорданка Ковачева. Нейни ученици се представиха в международния фестивал на изкуствата "Трикси", който се провежда в курорта Албена и се организира от арт-център "Стринджендо"-София.

Възпитаниците на Ковачева участваха в раздел "Класика" на 29 юни. 17-годишната Петя Златанова стана лауреат трета степен в трета възрастова група. Тя изпълни "Полонез" на Шопен, "Токатина" на Милчо Левиев и "Гайда" на Димитър Ненов. Лауреатска трета степен спечели в първа възрастова група и третокласничката Мария Пенчева. Тя се представи с "Приказка" на Андрей Стоянов и "Токата" от Веселин Стоянов. Дипломант първа степен в първа възрастова група стана второкласникът Ивайло Чеварганов. Две дипломантски първи степени завоюваха и още две деца от "Доминанта" - от класа на преподавателя по пиано Светла Славова. Това са петокласничката Златена Георгиева и Никола Колчев. Момчето грабна и специална награда за жанрова пиеса.

Три отличия завоюваха ученички на Йорданка Ковачева от международния младежки фестивал "Фолклор без граници", който се проведе в Добрич и Албена. Петя Златева спечели първа награда в четвърта възрастова група. В първа група Мария Пенчева стана втора, а в във втора група Цвета Христова грабна третото място.

Пианисти от класа на Мария Ганева от МШ "Доминанта" пък участваха в международния конкурс по изкуствата "Радост на брега" в Ахелой, който се проведе от 19 до 23 юни. Клавирното дуо Радост Георгиева и Момчил Димитров спечели първа награда. То изпълни две пиеси от балета "Чиполино" на Карен Хачатурян. Виктория Симеонова стана трета в четвърта възрастова група. Тя се представи с "Токатина" на Милчо Левиев и "Ноктюрно" на Шопен. НДТ

 

 


Сходни връзки

ТАЛАНТЛИВИ ПИАНИСТИ ОТ "ДОМИНАНТА" - С НАГРАДИ ОТ ТРИ ФЕСТИВАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди