изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:53 EEST
Задържан извършител за убийство на възрастна жена    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ: През почивните дни на територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 6  криминални престъпления.

Задържан извършител за убийство на възрастна жена

 

            На 5 юли във Второ Районно управление „Полиция” Добрич е получено съобщение от кмета на с.Свобода област Добрич,за намерена починала в дома си възрастна жена- В.П., на 76 години. Незабавно е сформирана група и местопроизшествието е посетено от служители на ОДМВР-гр.Добрич и съдебен лекар. При първоначалния оглед не са открити видими следи от насилие. Трупът е изпратен в Съдебна медицина –гр.Добрич за аутопсия. От извършената аутопсия по назначената съдебно медицинска експертиза се установява,че се касае за причинена телесна повреда.

            Иззети  са следи и са назначени допълнителни експертизи  за уточняване на механизма на причиняване на телесната повреда.

           Проведени са множество оперативно-издирвателни мероприятия. Проведени са множество беседи със заподозрени лица.

            На 6 юли е установен извършителят на престъплението- Р.Х., на 20 години. Младежът е направил пълни самопризнания, в които описва подробно начина на проникване в дома на пострадалата и мотива за извършване на престъплението- грабеж на пари. След като е  нанесъл побой над жената е отнел портмонето й със сумата от 2лв.

              На лицето е наложена постоянна мярка „задържане под стража”. Р.Х. е криминално проявен. Работи се в условията на досъдебно производство.

 

            Извършени са 4 кражби от частни домове.

 

            -На 7 юли е получено съобщение, затова че неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в апартамент в гр.Добрич, жк „Дружба” и  е извършил кражба  на сумата от 250 лв. и преносим компютър.

            -На същата дата е получено съобщение за извършена кражба  на 120 м меден проводник от въздушен електропровод, намиращ се в землището на гр.Добрич.

            По случаите се работи в условията на досъдебни производства.

            -На 8 юли в РУП Албена е получено съобщение за извършена кражба на 1500 лв. от частен дом в с.Оброчище , общ. Балчик.  Образувано е досъдебно производство.

           

            Станало е 1 пътно- транспортно произшествие с материални щети.

 

            Възникнали са  2 пожара с материални щети и 6 без щети.

 


Сходни връзки

Задържан извършител за убийство на възрастна жена | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди