изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:18 EEST
Окръжен съд – Добрич, разглежда искане за замяна на пробация с лишаване от свобода на осъден за кражба    
Ред и сигурност

Окръжен съд – Добрич, разгледа предложението на Пробационен съвет с район на действие Районен съд – Ген. Тошево, за замяна отчасти на наложеното на 30-годишния Ивелин М. Д. наказание пробация с лишаване от свобода.



Той е осъден за това, че на 05.02.2007 г. в гр. Варна е откраднал мобилен телефон „Сони Ериксон” на стойност 166,50 лв. и сумата от 70 лв. Районен съд – Варна, му е наложил наказание пробация с три пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес „ за срок от 1 година и 6 месеца, „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за същия период и „Безвъзмезден труд в полза на обществото” – 200 часа за срок от 1 година. 

Присъдата била приведена в изпълнение на 21.10.2011 г., като първоначално Ивелин Д. е полагал подписи в с. Драганово, община Добричка, а впоследствие се преместил да живее в с. Бежаново, община Ген. Тошево. Последно положил подпис по първата пробационна мярка на 26.04.2012 г. До този момент той изпълнявал стриктно пробационните мерки като е отработил 200 часа безвъзмезден труд на общински обекти в с. Драганово.

Пробационните инспектори посочват, че от 30.04.2012 г. Ивелин Д. се е отклонил от изпълнение на задълженията си и е в неизвестност. До 28.05.2012 г., когато Пробационен съвет към Областната служба „Изпълнение на наказанията” с район на действие Районен съд – Ген. Тошево, е взел решение да предложи замяна отчасти на наказанието „пробация” с лишаване от свобода” той, е изтърпял 7 месеца и 11 дни по първите две пробационни мерки.

Ивелин Д. е осъждан 6 пъти

Окръжен съд – Добрич, разгледа днес делото след като назначи предложения от Адвокатска колегия – Добрич, служебен защитник на Ивелин Д. Адвокатът обърна внимание, че  30-годишният е изпълнявал отговорно задълженията си и не е известна причината, поради която се е отклонил от тях. Той помоли съдът да му наложи други пробационни мерки, вместо най-строгото наказание – лишаване от свобода.

Окръжен съд – Добрич, ще се произнесе по предложението в законния 30-дневен срок.  

10.07.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          



 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда искане за замяна на пробация с лишаване от свобода на осъден за кражба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди