изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:16 EEST
Седмина са задържани за незаконни разкопки    
Ред и сигурност

Иззети са металдетектори, монети, украшения две фибули



Полицейска операция на служители на отдел „Борба с организираната престъпност“ и техни колеги от областната дирекция от „Престъпления, свързани с културно-исторически ценности”, е проведена вчера на територията на с. Хърлец, област Враца.
В хода на акцията са задържани две организирани престъпни групи, действащи независимо една от друга.
В първата участвали криминално проявените В.С./38г./ – регистриран за престъпление по чл.278 б от НК, 16-годишен с регистрация по чл.194 и С.Р./47г./, и тримата от с.Хърлец. При извършените процесуално-следствени действия на територията на древноримско гробище в местността „Аугуста” били открити  металдетектор и 4 лопати. В хода на разследването от дома на В.С. са иззети 4 монети и две украшения с културно историческа стойност, за които се предполага, че датират от 1-2 в пр. Хр.
Б.Б./38г./, М.В./22г./ и И.Г./40г./, всички от с. Гложене и Н.В./20г./ от с.Хърлец, са участниците във втората престъпна група. В хода на проведените процесуални действия на територията на древни селища в същата местност са иззети 4 монети, две апликации, две фибули с културно-историческа стойност, два металдетектори и 4 лопати. От дома Б.Б в с. Гложене бил иззет металдетектор.
Мъжете са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл.277, ал.2 от НК.
Действията по разследването продължават.

 


Сходни връзки

Седмина са задържани за незаконни разкопки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди