изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:56 EEST
НОВ ПРОЕКТ НА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНАТА ПАЛАТА    
Туризъм

„Повишена информираност на туристическия клъстер за управление и опазване на околната среда“ е най-новият проект на Търговско-промишлената палата в Добрич, който беше представен в петък. Проектът е  по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния-България.



На 20 април  Търговско-промишлена палата в Добрич подписа договор със Съвместния технически секретариат на Програмата за Трансгранично сътрудничество за стартирането на одобрения по програмата проект „Повишена информираност на туристическия клъстер за управление и опазване на околната среда”, проект № 2(4i)-2 1-8

По проекта ТПП Добрич ще си партнира със сдружение “Европейски институт за културен туризъм” “ЕВРИКА” от България и екологично сдружение „Маре Нострум”, Румъния.

Проектът ще се изпълнява съвместно от партньорите през следващите 18 месеца.

Главните му цели са устойчивост на природните ресурси чрез разумна експлоатация и ефективно опазване на околната среда, повишаване на информираността на туристическия клъстер за устойчиво използване и опазване на природните ресурси и околна среда и борба с климатичните промени, повишаване на информираността на туристическия клъстер за методи и системи за намаляване натиска върху околната среда.

Проектът е адресиран към туристическия клъстер, местните власти и НПО, потребителите на туристически услуги.

Той предвижда промоциране на проекта и популяризиране постигнатите резултати. Ще бъде извършен анализ и оценка на степента на замърсеност на околната среда. Ще се проведе съвместна информационна кампания и ще се разработи стратегия за устойчиво развитие. Проектът цели още повишаване капацитета на малките и средни предприятия от туристическия клъстер за устойчиво развитие. Предвижда се още сертифициране с  екомаркировка и EMAS.

Бюджетът на проекта е 455 653,82 евро. НДТ

 


Сходни връзки

НОВ ПРОЕКТ НА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНАТА ПАЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди