изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:07 EEST
ФБР, Мосад, Европол и Интерпол разследват атентата    
Новини По атентата в Бургас се работи в координация с ФБР, израелските служби Мосад, Европол и Интерпол, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. МВР разпространи кадри с предполагаемия атентатор на летището. Вчера американският президент Барак Обама и израелският премиер Бенямин Нетаняху се разбраха страните да проведат съвместно разследване на нападението.

"Тази нощ говорихме с Джон Бренън - съветник по въпросите на борбата с тероризма на американския президент, който гарантира, че можем напълно да разчитаме на подкрепа от американските служби при разследването на този случай", каза днес на пресконференция Цветанов, цитиран от пресцентъра на МВР.

Той отрече вчерашния инцидент да има връзка с твърдение на израелския министър на транспорта от 2011 г., че слабото място на сигурността в България, а и в други държави, е извозването на израелски туристи от летищата до хотелите.
"Няма засечена информация, както в българските, така и в партньорските служби за подготовката и извършването на  терористичен акт", каза още веднъж министърът.

По думите му “може да се направи предположение, че мишена на терористичния акт в Бургас са израелски граждани, а не България".
Назад в годините в българските служби е постъпвала информация, която е споделяна и с чуждите партньори и по този начин са неутрализирани представители на различни терористични структури, които биха могли да извършат терористичен акт, добави вицепремиерът.

"При огледа е открита фалшива американска шофьорска книжка, издадена в Мичиган, за която се предполага, че е ползвана от мъжа - камикадзе. Документът е проверен от службите в САЩ", уточни Цветанов.
Снети са отпечатъци от пръстите на атентатора самоубиец и е назначена ДНК–експертиза.

Междувременно стана ясно, че европейският комисар по вътрешния ред Сесилия Малмстрьом миналата вечер се е свързала с българския си колега, за да предложи помощта на ЕК.

Пресцентърът на МВР разпространи кадри от камерите на летище Бургас с предполагаемия атентатор.
МВР умолява гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството или на тел. 056/844242 всяка налична информация за самоличността, контактите, ползваните автомобили и адреси на лицето от снимката и видеоматериала, се казва в прессъобщение на министерството. http://dnes.dir.bg

ВСИЧКО ЗА БЪЛГАРСКИЯ КЪРВАВ АТЕНТАЯТ НА ЛЕТИЩЕ САРАФОВО ОТ 18 ЮЛИ /ВИДЕО И СНИМКИ/ ОБНОВЯВА СЕ

 


Сходни връзки

ФБР, Мосад, Европол и Интерпол разследват атентата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди