изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:52 EEST
ГДБОП затвори един от големите торент сайтове    
Ред и сигурностАнтимафиоти затвориха data-bg.org - един от топ 10 на българските торент-тракери, похвалиха се от пресцентъра на МВР.

Служители от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” при ГДБОП са спрели незаконно използване на авторски произведения, без съгласието на правоносителите чрез торент-тракера, пише в съобшението.

Разкрити са собственикът на сайта и лице, което му е помагало. Проверени са адреси във Варна и Разград. Иззети са компютърни системи, чрез които е администриран сайтът.

"Той осигурявал достъп до много защитени обекти на авторското право, без необходимото по закон съгласие на правоносителите в продължение на над пет години. Чрез торент-тракера е предоставян неограничен достъп до касови филмови заглавия, както чужди, така и български. По този начин са нанесени огромни щети на филмовата индустрия и българските творци", уточняват от МВР.

Поредната "успешна операция на ГДБОП" е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие, приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост”.

По-рано тази година антимафиотите спряха три торент тракера. Два от тях бяха p2pbg.com и elit-bg.com.  www.dir.bg

 


Сходни връзки

ГДБОП затвори един от големите торент сайтове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди