изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:59 EEST
21 ПОЖАРНИКАРИ ГАСИХА ОГНЕНА СТИХИЯ В КАВАРНЕНСКО    
Новини

Натоварено денонощие за пожарникарите и спасителите от областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” отчитат от ОД на МВР. Служителите са реагирали на 13 сигнала на територията на областта. Пожари на сухи треви са гасени на територията на селата Паскалево, Методиево и Василево, в Балчик и Каварна. При тях не са нанесени материални щети. Оказани са технически помощи за отстраняване на паднали дървета вследствие на бурния вятър.



В 17.17 часа на 23 юли е получен сигнал за пожар на сухи треви в землището на каварненското село Иречек. Силният вятър разпространил пламъците на площ от 900 дка между селата Иречек и Могилище. На място са изпратени целите налични състави на пожарните служби в Каварна и в Шабла. Двадесет и един огнеборци, два пожарни автомобила от Каварна, един от Шабла, както и две водоноски на община Каварна са се включили в потушаването на огнената стихия.

Съвместните усилия на огнеборците от двете пожарни служби успяват около 23 часа да ликвидират произшествието. В резултат на пожара са унищожени 900 дка сухи треви, намиращи се между двете села. Спасени са 200 дка гора и близките 50 къщи в село Иречек, които са били в непосредствена близост до пламъците.

По първоначална информация пожарът е възникнал от незагасена цигара.

От ОД на МВР апелират за повишено внимание на гражданите, така че да не се създават предпоставки за възникване на пожари, както и за тяхното разпространение. Не палете огън в гори и стърнища, не хвърляйте незагасени клечки от кибрит и фасове, това може да предизвика много сериозен пожар, съветват огнеборците. НДТ

 


Сходни връзки

21 ПОЖАРНИКАРИ ГАСИХА ОГНЕНА СТИХИЯ В КАВАРНЕНСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди