изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:20 EEST
Областен управител забрани достъпа до паметника на Бузлуджа    
ПолитикаОбластният управител на Стара Загора Недялко Недялков е издал заповед, с която се забранява достъпът на лица в сградата на Дом паметника на връх Бузлуджа, както и извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им, съобщават от общината.

 Това става ден преди започване мероприятията в Дом паметника около традиционния събор на БСП на Бузлуджа, който е планиран за идните събота и неделя.

Мотивите на Недялков са лошото състояние на недвижимия имот и вероятността от инциденти. Областният управител посочва още, че недвижимият имот Дом паметник комплекс връх "Бузлуджа" е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

"Поради лошото и негодно за експлоатация състояние на сградата на Дом-паметник на Бузлуджа, е налице застрашаване на живота и здравето на голям кръг хора и в размери, които изискват предприемането на мерки за недопускане на последиците от инциденти", се казва в заповедта на Недялков.

Заповедта е изпратена и до Директора на ОД на МВР за осъществяване на контрол по изпълнението и по време на честванията на празника на БСП на връх Бузлуджа.

През 2011 година Звездата на паметника Бузлуджа бе запалена за тържествата на левицата въпреки забрана на областния управител на Стара Загора Йордан Николов.
След  осветяването на паметника миналата година, областният управител иска санкции за нарушителите. Правителството взима решение да прехвърли безвъзмездно комплекса на връх Бузлуджа на Българската социалистическа партия. Имотите от близо 3000 квадратни метра до миналата година са били частна държавна собственост.  От червената партия така и до момента не са влезли във владение и съоръжението се руши.

Тази година от БСП планират традиционният Национален събор на левицата Бузлуджа 2012 да се проведе под наслов „Решимост за промяна”, съобщиха днес от пресцентъра на БСП. Събитието ще се състои на 28 юли, събота. В местността „Историческа поляна” под връх Бузлуджа членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо в България празника на БСП – 2 август.

Планирано е в 21.00 часа същата вечер Младежката организация на БСП да освети с бели, зелени и червени прожектори Дом-паметника на връх Бузлуджа. За да бъде осветен паметникът, в него трябва да влязат технически лица, което и тази година е забранено. www.dir.bg

 


Сходни връзки

Областен управител забрани достъпа до паметника на Бузлуджа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди