изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:14 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностНови две телефонни измами за 3150 лв. над граждани от областта през изминалото денонощие.

Денонощие без ранени в пътнотранспортни произшествия на територията на ОД НА МВР Добрич. Регистрирано е едно ПТП с незначителни материални щети.

 

На 26 юли в 19:00 часа е получен сигнал от служител на ОД НА МВР Добрич, за това, че неправоспособният водач Х.Ж. (34г.) от град Шумен, предизвиква ПТП – удря се в кофа за смет и напуска произшествието. По първоначални данни, мъжът,  управлява в явно нетрезво състояние лек автомобил „Деу” с добричка регистрация.

Сформиран е екип от РУП Шабла, които след взетата проба за алкохол установяват, че водача, е с наличието на 2.95 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Х.Ж. е придружен до МБАЛ – гр. Каварна за вземане на кръвна проба. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУП Шабла.

 

Регистрирани са дванадесет криминални престъпления.

 

-          На 26 юли в РУП Балчик е получен сигнал за взломна кражба от два частни имота на територията на града.

При оглед на място е установено, че неизвестен извършител, чрез разбиване на балконска врата е проникнал в жилищата. По данни на тъжителите, от двата имота е извършена кражба на сума пари, сребърни и златни накити.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Балчик.

 

 

Три кражби са регистрирани и на територията на РУП Албена.

 

-          За времето от 23 юли до 14:00 часа на 26 юли, неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в частен имот в село Оброчище и е извършил кражба на инструменти.

-          За времето от 15:30 часа до 19:30 часа на 26 юли, неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в бунгало на територията на РУП Албена. По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилен телефон, накити и три броя часовници.

-          На 26 юли в РУП Албена се тъжи С.Т. (37г.) от гр. София, за извършена кражба. По данни на тъжителя, за времето от 20:00 часа до 20:30 часа на 26 юли, на плажната ивица в К.К. Албена, неизвестен извършител е отнел раницата му. Същата е била оставена без надзор, заедно със съдържащите се в нея: лаптоп, два мобилни телефона, сим карти, лични документи и сума пари. По случая се извършва проверка по описа на РУП Албена.

 

 

Контролните органи са съставили 32 акта и 67 фиша за констатираните от тях нарушения.

 

            Нови две телефонни измами над граждани от областта през изминалото денонощие. 

-          На 26 юли около 13:30 часа на домашния телефон на 76-годишната Д.М. от село Божурец, се получава обаждане. В разговор, с непознат мъжки глас, представящ се за доктор, жената разбира, че дъщеря й си е счупила крак. Мнимият доктор, заявява на възрастната жена, че се налага операция, която струва 5000 лева. Д.М., предава сумата от 1150 лева малко по-късно на млад мъж пред дома й. В последвал разговор с дъщеря си, възрастната жена разбира, че е станала обект на измама и сигнализира в РУП Каварна. По случая е образуван досъдебно производство по описа на РУП Каварна.

 

-          Около 14:00 часа на 26 юли на домашния телефон на 80 – годишната Р.И. от гр. Балчик се получава обаждане от мъж, представящ се за доктор. Същият съобщава на жената, че снаха й, си е счупила крак и за операцията са необходими 10 000 лева. Възрастната жена съобщава, че разполага само със сумата от 2000 лева, които по-късно предава пред дома си на непознат мъж. След като се свързва по телефона с близките си, жената установява, че е станала обект на телефонна измама и сигнализира в полицията. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Бачик.

 

            ОД НА МВР, за пореден път апелира гражданите:

            Не се доверявайте, не давайте пари на непознати хора!
При всяко съмнение търсете помощ от полицията на телефон 112.

 

Криминалисти, от РУП Албена, задържаха 32-годишен русенец за притежание на наркотични вещества и незаконен газов пистолет.

 

-          На 26 юли около 14:30 часа при провеждане на специализирана операция за разкриване на престъпления свързани с наркотични вещества, е извършена проверка на бунгало на територията на К.К. Албена. Същото е обитавано от П.П. (32г.) от гр. Русе. При последвалото претърсване са открити и иззети, предмети със съдържащи суха тревна маса и прахообразно вещество. При последвал полеви тест, сухата тревна маса е реагирала на наркотичното вещество – канабис, а прахообразното вещество на амфетамин. Общото количество на наркотичните вещества е: суха тревна маса – 14 грама и прахообразно вещество – 12 грама.

При последвалите процесуално следствени действия е открит и иззет незаконно притежаван газов пистолет.

32 – годишния русенец е задържан за срок от 24 часа, като работата по изясняване на престъпната му дейност продължава. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУП Албена.

 

Разкрит е извършителя на кражба от заведение на територията на РУП Албена.

На 17 юни в РУП Албена се тъжи П.С. (20г.) от гр. Русе, затова, че неизвестен извършител е извършил кражба от дамска чанта оставена без надзор на лични документи, мобилен телефон и сума пари

При съвместни оперативно издирвателни мероприятия от служители на РУП Албена и РУП Балчик, е установен извършителят, а именно П. К. (21г.) от град Балчик.

 

            На територията на ОД НА МВР Добрич, са възникнали 2 пожара на сухи треви и отпадъци, регистриран е един пожар с материални щети.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди